Унгария и още девет държави откриха руски банкови сметки за

...
Унгария и още девет държави откриха руски банкови сметки за
Коментари Харесай

10 страни си откриха сметки в руски банки за плащания в рубли за газ

Унгария и още девет страни откриха съветски банкови сметки за заплащане на природен газ по схемата, препоръчана от съветските управляващи. Това заяви ръководителят на кабинета на министър-председателя на Унгария Гергели Гуяш, съобщи РИА Новости.

„ Унгария е разкрила сметка в евро, в която се кредитира цената на газа в евро и по-късно банката я конвертира в рубли “, сподели той и добави, че още девет страни работят по същия метод.

Политикът не посочи за кои страни става дума.

„ Но те не споделят за какво постъпват по този начин, просто тъй като в Европа в този момент, за „ да си добър за Европа “ значи, че управлението на страната не приказва почтено с народа си и в интернационалния живот “, сподели Гуяш.

Според политика страните от Европейски Съюз не са приели наказания, които биха създали невероятно заплащането на газ в рубли.

През март съветският президент Владимир Путин изиска незабавни промени в съществуващите газови контракти с вражески страни и прехвърлянето им към рублова форма на заплащане.

Той разказа и механизма, по който ще се прави заплащането. Чуждестранният покупател на газ би трябвало да отвори две сметки в Газпромбанк. При първата, валутната, заплащането ще се прави в долари или евро, както е посочено в договорите. С тези пари самата Газпромбанк ще купува рубли за клиенти на фондовата борса, ще ги кредитира по сметка в рубли и ще преведе парите от нея на доставчика.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР