Унгария блокира окончателното приемане на новите санкции срещу Русия, които

...
Унгария блокира окончателното приемане на новите санкции срещу Русия, които
Коментари Харесай

Унгария пак блокира петролното ембарго, този път заради патриарх Кирил

Унгария блокира окончателното приемане на новите наказания против Русия, които включват възбрана за вноса на нефт по море, оповестиха Ройтерс и Политико.

Източници на двете издания показват, че настояването на Будапеща е главата на Руската православна черква патриарх Кирил да бъде изключен от листата със глобени съветски жители.

В началото на седмицата водачите на страните от Европейски Съюз реализираха единодушие за нов пакет от наказания, които ще доведат до прекъсване на две трети от доставките на съветски нефт. Ембаргото включва вноса на нефт от Русия по море и планува краткотрайно изключение за доставките по тръбопроводи. България също получи изключение, което планува да може да внася съветски нефт до края на 2024 година

За да влязат в действие глобите обаче би трябвало да бъдат признати окончателните текстове на решението. Постоянните представители на страните от Европейски Съюз в Брюксел обсъждаха текстовете в сряда, само че Унгария блокира приемането им, оповестиха дипломати пред Ройтерс и Политико.

Според тях настояването на Будапеща е съветският патриарх Кирил да бъде изключен от листата на глобените съветски жители. Той беше прибавен в него поради откритата си поддръжка на войната в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР