Уморихте ли се постоянно да търсите телефона в джоба или

...
Уморихте ли се постоянно да търсите телефона в джоба или
Коментари Харесай

Nokia създава ново поколение телефони - електронна кожа (видео)

Уморихте ли се непрекъснато да търсите телефона в джоба или чантата всякога когато се разнесе звън? Nokia към този момент работи над този проблем. Компанията финансира изследване за разработка на разтягащи се и гъвкави електронни устройства, които могат да се носят като втора кожа. Тази разработка може да докара до основаване на телефони, свързани с китката в стила на комуникаторите от " Вавилон 5 ".

Стефани Лакур, началник на изследователския екип от Кеймбриджския университет, показва ултратънък еластичен сензорен панел. Nokia счита да употребява устройството в връзките, в най-хубавия случай това ще бъде телефон - или негова част, която може да бъде носена на ръката. Според Лакур, изследователския екип към този момент е основал извънредно тъничък и еластичен работещ тъчпад с девет бутона.

Теоретично, към новото устройство би трябвало единствено да се добави тъничък като хартия LED екран и високоговорители и ще се получи еластичен пълнофункционален смарт телефон, който може да се носи на ръката. Интересно, какво ще бъде чувството.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР