Умората, главоболието и загубата на обоняние са най-често срещаните симптоми

...
Умората, главоболието и загубата на обоняние са най-често срещаните симптоми
Коментари Харесай

Изследване на британски учени установи кои са основните симптоми на коронавируса

Умората, главоболието и загубата на подушване са най-често срещаните признаци през първите седем дни на боледуване от COVID-19. Това е един от изводите на най-мащабното публично научно проучване в света, което се организира във Англия, осведоми БТВ. Над 4 000 000 души рапортуват признаците си в особено създадено благодарение на управляващите на острова мобилно приложение, а статистиката се обработва от учените в Кралския лицей в Лондон.
Така, английското държавно управление цели да подкрепи здравната си система, само че и открива неподозирани признаци на невидимата опасност. 82% от хората на възраст сред 18 година и 65 година и положителни за усещат цялостна отмалялост, а главоболието се среща при 72% на 100 изследвани. Така, те се оказват най-честите ранни признаци и учените даже ги назовават „ тъмните коне на ковид ”. И предизвестяват, че тези признаци може да се проявят и при други по-леки болести, тъй че не би трябвало да бъдат одобрявани като сигнал за тестване. Загубата на подушване срещат 55% от участващите в изследването. Учените го дефинират като „ най-характерния признак на COVID-19 ”. Той обаче – дружно с другите постоянно срещани признаци, като кашлица и главоболие – е по-специфичен за дейните възрастни хора сред 18 година и 65 година, в сравнение с при децата и хората над 65-годишна възраст.
 Статистиката за COVID-19 в Турция: Броят се единствено пациенти със признаци Статистиката за COVID-19 в Турция: Броят се единствено пациенти със признаци
Правителството на Турция не разгласява цялостния брой на откритите за деня положителни случаи на COVID-19, а единствено тези, които демонстрират си...
Със сухота в гърлото са се сблъскали половината от участвалите в проучването хора на възраст сред 18 година и 65 г.  Едно от значимите изводи е, че възрастта има извънредно огромно значение за битката с заболяването и нейното разрастване в човешкото тяло. По-възрастните са отчели даже интервали на дезориентиране, комплициране, както и затруднено дишане. Подобни обстановки са доста по-рядко срещани при дейните мъже и дами във Англия.
Данните, в огромна степен, удостоверяват до момента известната информация на българските управляващи за невидимата опасност. Националният център по заразни и паразитни заболявания, който е моторът на битката с инфекциозните болести у нас, обобщават, че признаците на COVID-19 са грипоподобни – тресчица, кашлица, затруднено дишане, болежка в мускулите и отмалялост. А тестване е целесъобразно при ненадейно насърчаване на кашлица, инфектиране в гърлото и/или зной, както и в случай че е имало контакт с доказан или евентуален случай на инфектиран с ковид. Въпреки рекордния брой случаи, с които страната ни се сблъска тази седмица за пръв път от началото на епидемията през март и достигането на общо над 24 000 случая – здравните управляващи въпреки всичко твърдят, че всеобщо затваряне на обекти няма да има, приканват уязвимите групи да се пазят предпочитано, както и да се съблюдават разпоредбите на трите „ Д ” – отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР