Умоляваме ви: не идвайте тук! Цари хаос. Има километрични задръствания.

...
Умоляваме ви: не идвайте тук! Цари хаос. Има километрични задръствания.
Коментари Харесай

Не идвайте тук!: хаос по заснежените местности в Германия

" Умоляваме ви: не идвайте тук! Цари безпорядък. Има километрични тапи. " Редица немски общини са потресени от нашествието на туристи по заснежените местности. По някои улици се стигна до километрични тапи.

Задръствания и заснежени пътеки и скатове, цялостни с хора и шейни: през последните дни на някои места в Германия падна първият сняг, който притегли като магнит дребни и огромни. Редица общини помолиха хората да останат у дома и да не провокират безпорядък по пътищата и паркингите. Бяха наложени голям брой санкции поради нарушение на защитните ограничения.

Зажаднели за многообразие, германците се втурнаха към заснежените местности в страната - макар пандемията. В региона Харц скатовете бяха цялостни с туристи, сходна бе и обстановката в Зауерланд. Говорителка на общината във Винтерберг, който е прочут със ски пистите си, акцентира, че полицията е наложила редица санкции поради нарушение на корона-мерките. Лифтовете, пистите, заведенията за хранене и хижите са затворени публично до 10 януари.

Общините и съдържателите на писти и хижи осведомят на интернет-страниците си, че по заснежените скатове няма тоалетни, нито благоприятни условия за сгряване, както и че няма никакви спасители. " Ние обичаме нашите планини. Но сега би трябвало да забравим за тази обич. Нашествието по заснежените местности води до тапи и скупчвания на доста хора ", пишат те.

И в провинция Хесен е цялостно с туристи. Около местността Големия Фелдберг през последните дни " царува цялостен безпорядък ", разгласи представител на полицията в Кьонигсщайн. Туристите обикалят из заснежените скатове и пътеки, макар че проходите са затворени. Редица улици са претъпкани и задръстени от коли. Полицията помоли за следващ път хората да заобикалят местността.

И в региона на Васеркупе - най-високия връх в Хесен - е цялостно с хора, оповестиха от полицията във Фулда. Още преди дни по някои улици там е имало километрични опашки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР