Умни програми ще търсят и ще поправят слабости в софтуера

...
Умни програми ще търсят и ще поправят слабости в софтуера
Коментари Харесай

Автономен изкуствен интелект пази интернет от хакери

Умни стратегии ще търсят и ще поправят недостатъци в софтуера за сигурност, само че в случай че една от тях поумнее задоволително, с цел да се “освободи ” и да стане независима това ще бъде най-страшния призрачен сън в сигурността.

Голямото кибер предизвикателство на известната конференция по кибер-сигурност Black Hat в Лас Вегас сблъска стратегии с изкуствен интелект, до момента в който техните основатели седяха комфортно в креслата и следиха борбите.

Програмите водиха война за премията от 4 милиона $, оповестена от американската Агенция за Напреднали Изследователски Проекти (Darpa), като всяка стратегия се е опитвала да пробие сигурността на компютърните системи на съперника.

Те са търсили слаби места и способи по какъв начин да ги употребяват, до момента в който по едно и също време с това са защитавали своите лични системи.

Сложността на “изкуствените ” хакери изумила доста от присъстващите на конференцията.

“Наистина съм сюрпризиран, ” споделя Мат Девъст от компанията за кибер-сигурнст FusionX от Вашингтон. “Този поход може да промени напълно театъра на цифровата сигурност през идващите 10 години. ”

Източник: New Scientist

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР