Умишлено нападение срещу руски самолет в неутрално въздушно пространство би

...
Умишлено нападение срещу руски самолет в неутрално въздушно пространство би
Коментари Харесай

Руският посланик в САЩ: Атака срещу руски самолет в неутрално пространство би била обявяване на война на най-голямата ядрена държава

Умишлено нахлуване против съветски аероплан в неутрално въздушно пространство би било намерено оповестяване на война против нуклеарна мощ. Това съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, оповестява ТАСС.

„ Призивите на някои законодатели надвишават здравия разсъдък “, се споделя в коментара на дипломата, публикуван от съветското посолство в Съединени американски щати. Антонов разяснява заканите на някои американски законодатели, в частност на сенатор Линдзи Греъм, да смъкват съветски самолети в интернационалното въздушно пространство, в случай че се приближат до американска военна техника.

„ Министерството на защитата на Руската федерация в детайли изясни аргументите и реда на дейностите на съветските водачи по време на вчерашния случай над Черно море. Повтарям за тези, които не откриха сили да погледнат обективно на обстановката: нашите изтребители не са влизали в контакт с американския безпилотен аероплан ", добави Антонов, във връзка загубата на американски дрон MQ-9 на 14 март. 

" Разбира се, за Пентагона е обидно, че губи скъпо струваща техника. Но в този случай обвиняванията в непрофесионализъм на американските военни би трябвало да бъдат пренасочени към техен адрес ", сподели дипломатът.

" Що се отнася до гореспоменатия сенатор, това напълно не е първият опит на одиозния законодател да предизвика рискова ескалация в руско-американските връзки. Преди година той прикани жителите на страната ни да убият президента на Русия. Дали сенаторът съществено има вяра, че директен боен конфликт с Русия е в полза на гласоподавателите, които са му поверили грижата за своя живот и благоденствие? ", добави посланикът.

„ Умишленото нахлуване на съветски аероплан в неутрално въздушно пространство е освен закононарушение съгласно интернационалното право, само че и намерено оповестяване на война най-голямата нуклеарна страна ", предизвести Антонов. „ Въоръжен конфликт сред Русия и Съединените щати би бил радикално друг от прокси война, която американците водят отдалечено против нас в Украйна. Готов ли е Капитолия да изложи американските жители и интернационалната общественост на риска от тотална нуклеарна война? Отговорете, скъпи сенатор! ", прикани съветският дипломат в Съединени американски щати.

" Ние не търсим спор с нуклеарна мощ. Продължаваме да поддържаме контакти, в това число посредством Министерството на защитата, с цел да предотвратим неволни конфликти. Бих желал американските политици да имат същото отношение към връзките с Русия ", сподели още посланикът.

Инфо: ТАСС

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР