Умерено по сила земетресение разтърси югозападната част на Исландия, съобщи

...
Умерено по сила земетресение разтърси югозападната част на Исландия, съобщи
Коментари Харесай

Поредица от земетресения удари вулканичен регион в Исландия

Умерено по мощ земетресение раздруса югозападната част на Исландия , заяви метеорологичната работа на страната, представена от ДПА. Има материални вреди , само че не се оповестява за потърпевши.

Епицентърът на труса с магнитуд 5,4 е бил наоколо до град Гриндавик, намиращ се на към 50 километра югозападно от столицата Рейкявик, а трусовете са  усетени в целия район към полуостров Рейкянес. Земетресението, станало късно нощес, е било част от серия земетресения, почнали в съботния следобяд.

Стотици земетресения бяха регистрирани и тази заран, оповестиха локалните управляващи, приписвайки подновяването на сеизмичната интензивност на придвижването на магма под земната кора.

Миналата година вулкан, намиращ се в същия район, изригва в продължение на няколко месеца. Той бе съпроводен от серия мощни трусове.

Водещият исландски вулканолог Торвалдур Тордарсон съобщи пред Исландската национална работа за радио и телевизия (РУВ), че страната би трябвало да се приготви за мощно вулканично изригване на полуостров Рейкянес. То може да се случи през идващите няколко години или даже до няколко месеца, добави той. В региона се намира основното летище на Исландия Кефлавик.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР