Умереният ръст на икономиката на САЩ продължи и в края

...
Умереният ръст на икономиката на САЩ продължи и в края
Коментари Харесай

2019-та е най-слабата икономическа година на САЩ при Тръмп

Умереният растеж на стопанската система на Съединени американски щати продължи и в края на 2019 година , което е задоволително за продължение разширението на американската стопанска система повече от 10 година , осведомят медии.

Министерството на стопанската система заяви, че Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати се е нараснал с 2,1% сред октомври и декември 2019 година През третото тримесечие Съединени американски щати също имаха стопански напредък от 2,1 на 100 . Икономистите предвидиха 2% растеж през четвъртото тримесечие на 2019 година

През цялата 2019 година Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати се усили с 2,3 на 100 - най-слабата година в ръководството на президента Доналд Тръмп и надалеч от основното си заричане стопанската система на Съединените щати да се разшири с 3-4%.

Това също по този начин е най-слабото показване от 2016 година През 2018 година Съединени американски щати записаха стопански растеж от 2,9 на 100.

Регистрираният стопански напредък е доста под задачите на президента , което може да се окаже фактор по време на акцията за преизбиране на Тръмп през ноември.

Това са първите данни за Брутният вътрешен продукт за последното тримесечие на 2019 година Актуализирани данни за икономическото показване на Съединени американски щати в края на годината ще бъдат показани на 27 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР