Уменията за управление на хора и екипи, както и за

...
Уменията за управление на хора и екипи, както и за
Коментари Харесай

Проучване: За успешен шеф важни са меките умения


Уменията за ръководство на хора и екипи, както и за връзката ще са най-ценни в бъдеще
(снимка: CC0 Public Domain)

Гъвкавата форма на работа, която стана известна с пандемията от ковид,  наложи условия и за по-различни лидерски умения, сочи изследване на HR компанията Adecco Group измежду 1072 души от 64 страни по света. По-голямата част от респондентите са на възраст сред 18 и 30 години (поколение Z), а 15% работят на цялостен работен ден.

Анкетата изследва какви умения и качества ще би трябвало да имат бъдещите водачи на управителни постове, с цел да ръководят дейно в новата работна действителност, както и какви ще бъдат най-големите им провокации.

Днес доста повече се ценят „ меките ” умения (soft skills), като близо 80% от респондентите считат, че те ще са по-важни от „ твърдите ” в бъдеще, е един от изводите в. За съпоставяне, в проучването на Adecco Group от 2019 година тази цифра бе с 10 процентни пункта по-малка.

Кои меки умения ще се ценят най-вече в бъдеще? Според проучването, преди всичко това е умеенето за ръководство на хора и екипи, а на второ – връзката. Третото място се разграничава от това в анкетата от 2019 година, като в този момент за ще бъде доста по-важна прочувствената просветеност.

Преминаването към отдалечена работа извежда на напред във времето способността да се свързваш по бездънен и важен метод с другите, което задържа мотивацията на чиновниците на работното място, означават създателите на отчета.
още по тематиката
Все повече хора се тормозят за психологичното си здраве във връзка с бъдещето на работното място. Именно това е безпокойство номер 1, следвано от достъпа до работа и равенството в заплащането.

Междувременно от ден на ден представители на бизнеса се сплотяват към концепцията, че, колкото беше преди. Тази идея се поддържа от голям брой изпълнителни шефове и бизнесмени, които акцентират, че опитът им е доста по-голям фактор за постигнатото до момента от образованието.

Въпреки това младежите наподобява правят оценка, като 54% от интервюираните считат, че изпълнителният шеф би трябвало да има тапия от университета. В изследването от 2019 година 49% показват това мнение.

Макар пандемията от ковид да засегна най-много младежите във връзка с пазара на труда, над половината от респондентите споделят, че са имали благоприятни условия за нова или първа работа по време на пандемията. Освен това близо ¾ са могли да натрупат професионален опит в пандемичните времена.

За пост-ковид действителността 87% от младежите желаят, което да им разрешава да реализират баланс сред персоналния и професионалния си живот, като в това време разчитат на постоянна и дълготрайна работа с закрепен период на контракта. Едва 26% избират обичайно работно време от 9 до 17 часа.

Според 60% от интервюираните, актуалните мениджъри и изпълнителни шефове са подобаващи за. Това значи, че респондентите са оптимистични по отношение на способността на мениджърите да се приспособяват по най-хубавия метод към сложните и невиждани провокации пред водачеството в днешно време.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР