Умението да мислиш нестандартно и да надхвърляш общоприетите граници понякога

...
Умението да мислиш нестандартно и да надхвърляш общоприетите граници понякога
Коментари Харесай

Колко дупки има на тениската? Повечето хора дават грешен отговор!

Умението да мислиш ексцентрично и да надхвърляш общоприетите граници от време на време даже може да бъде доста потребно. Освен това в някои специалности е просто невероятно да се оправим без него. Днес предлагаме къс тест на това умеене. Просто би трябвало да погледнете картинката и да отговорите какъв брой дупки има на тениската.

Тест за досетливост

Веднага ще ви напомним, че няма да ви оставим без правилния отговор. Той ще бъде оповестен във втората част на тази публикация. Не бързайте да проверявате отговора, до момента в който не отговорите на този въпрос.

Ще видите тениска на картинката по-долу. Трябва да отговорите какъв брой дупки има на нея. Помислете деликатно, не пропускайте нищо и дайте верния отговор. Надяваме се, че тази задача няма да ви затрудни.

 тест досетливост

Колко дупки има на тениската?

И по този начин, дано се опитаме дружно да разберем кой отговор на този въпрос е верен. Първо виждаме две дупки в центъра на тениската. Най-припряните ще кажат, че има единствено две дупки. Тези две дупки обаче не са единствено начело на тениската, само че и откъм гърба. И по този начин, има общо четири дупки.

Можете да спрете дотук: множеството хора вършат това. Не забравяйте обаче, че сте били помолени да преброите всички дупки. Все отново тениските имат повече отвори, нали? Деколтето, ръкавите и отворът в долната част… И по този начин, какъв брой дупки броите в този момент?

Оказва се, че тениската има общо осем дупки. Това е верният отговор. За страдание, по някаква причина доста хора не помнят за дупките, които са нужни при обличане на тениска.

Много пъти сме казвали, че човешкият мозък е основан да опростява нещата. Ето за какво множеството хора се пробват да търсят най-простите решения. Не желаеме да признаем, че отворите за ръцете и главата също са дупки.

Именно заради тази причина нашите редактори ви поучават постоянно да напускате зоната си на комфорт и да натоварвате мозъка си с спомагателни задания. Това ще помогне за развиването на мозъка и ще защищити от вероятни болести, които могат да зародят доста години по-късно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР