Умберто Бачи, Фондация Томсън Ройтерс Фалшиви паспорти за ваксинация се

...
Умберто Бачи, Фондация Томсън Ройтерс Фалшиви паспорти за ваксинация се
Коментари Харесай

Пазарът на фалшиви паспорти за ваксинация се разраства

Умберто Бачи, Фондация " Томсън Ройтерс "

Фалшиви паспорти за имунизация се продават онлайн на цената на " фъстъци " в разрастващата се спекулация, стреснала управляващите, тъй като страните разчитат, че тези документи ще възродят пътуванията и техните стопански системи, споделят специалисти по киберсигурност. От Исландия до Израел огромен брой страни стартират да подвигат рестриктивните мерки от локдауна за хората, които са в положение да потвърдят, че са имунизирани. Така те могат да посещават обекти за отмора или да пресичат границата, в случай че покажат документи за имунизация.

" Хората се пробват да заобиколят това посредством основаването на подправени документи, с което в действителност излагат на риск живота на другите ", сподели в онлайн изявление Беену Арора, създател на компанията за киберсигурност " Сайбъл ". " Виждали сме стотици уеб сайтове в тъмната част на мрежата, където такива документи се продават на цената на фъстъци ", добави той. Тъмна мрежа е част от интернет, която е отвън обсега на търсачките и в която потребителите са най-вече анонимни и заплащат основно с криптовалути като биткойни. Фалшиви документи за имунизация могат да бъдат купени дори за 12 $, сподели Арора и добави, че броят на предложенията се е нараснал стремглаво след появяването на първите към края на февруари.

Одед Вануану от компанията за киберсигурност " Чек Пойнт " сподели, че откривателите във компанията са разкрили голям брой реклами в тъмната мрежа, предлагащи документи сякаш издадени в Съединени американски щати, Русия и други страни. " Има огромно търсене за тях ", сподели той. Фалшификати се появяват и на постоянни уеб страници и платформи за електронна търговия, сподели Чад Андерсън, старши откривател в разследващата компания за онлайн закани " ДомейнТулс ".

Миналата седмица 45-има прокурори от Съединени американски щати подписаха писмо с апел към управленията на " Туитър ", " иБей " и " Шопифай " да подхващат незабавни ограничения, с цел да предотвратяват техните платформи да бъдат употребявани за продажбата на подправени карти за имунизация. " Фалшивият и лъжлив маркетинг и продажби на подправени карти за ваксини заплашват здравето на нашите общности, забавят напредъка към отбраняване на нашите жители от вируса и са нарушаване на законите в доста щати ", се споделя в текста. От " иБей " споделиха, че са взели съществени ограничения да блокират или бързо да отстраняват постовете, които съдържат погрешни здравни изказвания, в това число и карти за имунизация. " Туитър " и " Шопифай " не дадоха отговор неотложно на настояването за коментар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР