УМБАЛ Царица Йоанна - ИСУЛ да функционира като чисто лечебно

...
УМБАЛ Царица Йоанна - ИСУЛ да функционира като чисто лечебно
Коментари Харесай

ИСУЛ да е зона без COVID-19, предлага Областният медицински съвет

УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ да действа като " чисто " лечебно заведение, което да обслужва единствено пациенти без ковид. Това предлага Областният медицински съвет на област София.
Очаква се решението да влезе в действие, когато лекуващите се там пациенти с ковид бъдат изписани. Изискването е инфектираните да не бъдат премествани за долекуване в други лечебни заведения.
 ИСУЛ има нов шеф ИСУЛ има нов шеф
Доц. Григорий Неделков е новият шеф на столичната болница „ Царица Йоанна ", известна още като ИСУЛ, заяви Дарик. Неделков з...
Заради дифузното разпространяване на ковид на територията на региона и строгото им профилиране ще бъде затруднено, считат от от Областния медицински съвет.
Според Съвета обособяването на настрана лечебно заведение на територията на област София, което да обслужва само на пациенти с COVID-19, не е използвано и не се предлага. Във всички лечебни заведения в региона, като се изключи УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ", не престават да действат профилирани отделения за лекуване на пациенти с ковид.
На Столичната РЗИ е предоставено да изготви разбор за лечебните заведения в региона по отношение на степента на претовареност на болничните кревати в Коронавирус отделенията и степента на съоръжение на тези отделения с нужната инсталация. Резултатите от разбора ще се употребяват, с цел да се реши дали е належащо нарастване на % на болничните кревати в лечебните заведения в региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР