Улиците в подбалканските градове побеляха за минути Градушка с големина

...
Улиците в подбалканските градове побеляха за минути Градушка с големина
Коментари Харесай

Градушка с големина на лешник удари Карловско

Улиците в подбалканските градове побеляха за минути
Градушка с величина на лешник удари Сопот и Карлово, оповестиха Българска национална телевизия и локалният уебсайт " Подбалкански новинар ".

Улиците в подбалканските градове побеляха за минути. Градушката бе съпроводена от мощни гръмотевици и пороен дъжд.

Над 2 см доближи покривката от ледените парчета.



Жители на карловските села Климент и Каравелово оповестиха, че и при тях е паднала градушка. Ледените топчета са били с величина на грахови зърна. Земята цялата е побеляла, осведоми кметът на с. Климент Мано Манов. 



Обилен дъжд и градушка паднаха тази заран и в две села в област Кърджали - в село Токачка, община Крумовград и село Кирково в община Кирково. Коритото на река Кирковска, преминаваща през селото, е преляло и водата е заляла региона на автогарата в към 50 см. вода, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на селото. Залети са били и други сектори от пограничното село, като улици и търговски обекти.



Предупреждение от първа степен -жълт код, за обилни превалявания с количества сред 20-35 литра на квадратен метър, е издадено за през днешния ден за осем области в Южна и Източна България. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР