Улица „Г. С. Раковски” в Смолян има нестандартна настилка. Асфалтът

...
Улица „Г. С. Раковски” в Смолян има нестандартна настилка. Асфалтът
Коментари Харесай

Абсурд: Асфалтът на улица в Смолян е положен върху чували с пясък


Улица „ Г. С. Раковски” в Смолян има ексцентрична настилка. Асфалтът на нея е положен върху чували с пясък.

Сигналът е на фен, а инспекция на bTV сподели, че фактически под асфалта са останали чували от защитната бариера против наводнения.

Остава въпросът какво ще стане с настилката, когато чувалите се раздерат или пък завали мощен дъжд.

„ Улицата ни беше четири пъти наводнена. Шахтите бях ги помолила да ги вкарат в канализацията. Обаждаме се на Бърза помощ, не желаят да идват водачите. Тук беше смут, сякла съм шубраци, дървета, помолих момчетата да махнат чувалите, да го асфалтират както би трябвало. Казаха „ да, добре” и по този начин остана”, споделя Бистра Саткиева.

Други поданици пък споделят, че 40 години на улицата не е бил юридически никакъв ремонт. Първоначално чувалите били сложени, тъй като дъждовната вода влизала в домовете на хората.

За улицата има работен план за повсеместен ремонт и рехабилитация със средства, които са заложени в бюджета за идната година. Според общината сегашният ремонт е непълен и краткотраен.

„ Оставили сме го и сме го създали само и единствено, с цел да може да мине зимата и да могат да бъдат обслужвани. Там хората не могат да бъдат обслужвани от кола за спешна помощ и да получават други обществени услуги, за които всеки се бори в наше време”, сподели инж. Мариана Цекова, зам. кмет на община Смолян.

От общината не се ангажираха с съответни ограничения по проверка на направеното на улицата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР