Уличното осветление ще свети през една лампа в Поморие

...
Община Поморие въвежда от днес строги мерки за икономии на
Коментари Харесай

Община Поморие въвежда от днес строги мерки за икономии на ток заради драстичното повишаване цената на електроенергията и изключително високите сметки за улично осветление, предаде кореспондентът на БГНЕС.

По думите на кмета на Поморие Иван Алексиев държавата отказва да помогне на общините в тази трудна ситуация. Затова с негова заповед считано от днес уличното осветление в Поморие и всички останали населени места ще свети през една лампа. Възложено е на фирмата, поддържаща уличното осветление, да приведе този режим на действие до края на седмицата, за цялата община. През предстоящите месеци осветлението ще се включва в 17.15 часа и ще се изключва в 07.15 часа.

„Запазваме обаче осветлението на всички кръстовища, пешеходни пътеки и възлови главни улици, но няма начин през лампа ще свети два месеца или три уличното осветление във всички населени места в общината”, коментира Иван Алексиев.

От днес със заповед на кмета се спира и използването на климатичната система и всички видове ел.уреди за отопление в сградата на общината.

За всички спортни клубове и танцови състави, използващи общински сгради ще бъдат направени препоръки за по-икономично ползване на климатиците и др. ел. уреди за отопление.

„За декември 2020 г. сметката за ток на община Поморие е 68 705 лв., а за декември 2021 г. тя е 183 211 лв., при по-ниско потребление. Това налага и предприемането на спешни мерки, за които предварително се извиняваме на жителите на община Поморие. Най-тъжното в цялата тази ситуация е, че този път държавата тотално абдикира. През октомври и ноември имахме компенсации, макар и малки, за нашата община от 20 000 лв., но за януари такава не се предвижда. Сега се говори, че февруари и март ще ни компенсират, но ние реално, ако не можем за януари да си платим сметката за ток, цялата община ще остане на тъмно”, коментира кметът на Поморие. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР