“Укротяване на опърничавата” на Пловдивския драматичен театър получи наградата „Златен

...
“Укротяване на опърничавата” на Пловдивския драматичен театър получи наградата „Златен
Коментари Харесай

“Укротяване на опърничавата“ на Пловдивския театър със “Златен Кукерикон“ за спектакъл

“Укротяване на опърничавата” на Пловдивския трагичен спектакъл получи премията „ Златен Кукерикон” за театър на гала в Сатиричния спектакъл „ Алеко Константинов”. Най-усмихнатата натрупа означи 65 години от основаването си със занимателна гала за възпитанието, водена от Калин Сърменов и Александра Сърчаджиева, на която бяха връчени и наградите.

Наградата за „ Укротяване на опърничавата” получиха шефът на Драмата Кръстю Кръстев и режисьорът Стайко Мурджев.

Призът „ Млада вяра” отиде за Ния Кръстева за ролята ѝ в постановката „ Съблечи се за вечеря” от Марк Камолети на режисьора Венцислав Асенов. За „ Женска роля” бе отличена Светлана Янчева („ Шекспирин по време на пандемия” от Теди Москов, МГТ „ Зад канала”), а за мъжка – Христо Мутафчиев („ Плач на ангел” от Стефан Цанев, режисьор Стоян Радев, НТ „ Иван Вазов”). За постановка премията отиде при Явор Гърдев за постановката „ Опашката” от Захари Карабашлиев, театър на държавна такса „ Иван Радоев”-Плевен.

Това е второто самопризнание за спектакъла „ Укротяване на опърничавата” след наградата Икар за „ Майсторско техническо осъществяване”.

Зрителите могат да гледат представлението на 26 април в Драматичен спектакъл – Пловдив. В София трупата ще гостува на 29 април в Народен спектакъл " Иван Вазов ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР