Укриващият се в Белград подсъдим за фалита на КТБ се

...
Укриващият се в Белград подсъдим за фалита на КТБ се
Коментари Харесай

Гешев отново пусна Цветан Василев за издирване с „Интерпол“

Укриващият се в Белград обвиняем за банкрута на КТБ се търси и с Европейска заповед за арест в Шенгенската осведомителна система
Цветан Василев, който е обвиняем за банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ), още веднъж се търси от „ Интерпол “. Искането за това е изпратено до Международната организация на престъпната полиция от българската прокуратура преди дни, съобщава „ Труд News “, като се позовава на полицейски източници. 

Това е станало, откакто Софийска градска прокуратура е подхванала дейности по привличане на Василев като обвинен за още две закононарушения, свързани с „ пране на пари “ от банкрутиралата КТБ. От прокуратурата отхвърлиха формален коментар, само че и не отхвърлиха за възобновеното искане за интернационално търсене на Василев.

Новото искане за търсене съответствува и с разкритията на прокуратурата, че Цветан Василев, Красимир Каменов-Къро и други лица вземат участие в огромен скрит план по дискредитиране на висши магистрати и служители на реда за последващото им премахване. В серия от изявленията Цветан Василев удостовери, че последната година е наел нови лобисти, които да го съставляват в Съединени американски щати.

Разкрития в медиите сочат, че Василев даже е платил 350 000 $ на един от американските си лобисти в опит основният прокурор Иван Гешев да бъде включен в санкционен лист от американската администрация. Подобен ход обаче е неосъществим, защото Съединени американски щати не биха си разрешили да изпълнят претенции на подсъдими за тежки закононарушения, за каквото Василев е обвинен от 2014 година Нещо повече, от редица обществени източници, а и изявления на самия Василев, както и на глобения по „ Магнитски “ водач на русофилите у нас – Николай Малинов, може да се заключи, че пребиваването на Цветан Василев в сръбската столица не би било допустимо без формалната поддръжка на съветски специфични служби и съветски олигарси като Константин Малофеев.

За момента новото оповестяване на Цветан Василев за търсене от „ Интерпол “ с „ алена бюлетин “ не е обществено. От години Международната организация на престъпната полиция има процедура да разгласява дребна част от търсените лица. В същото време обаче новото искане на българските управляващи блокира опцията на Василев да пътува в чужбина, защото в случай че употребява легалните си документи, то той ще бъде засечен при първата гранична инспекция и е допустимо да бъде арестуван.

Очакванията са, че напълно скоро по отношение на възобновеното интернационално търсене на Василев българската прокуратурата ще изпрати ново искане за екстрадиция до управляващите в Сърбия, които откакто дълги години отказваха да върнат подсъдимия някогашен банкер, най-после му предоставиха политическо леговище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР