Укриващите се от военна служба стават национални герои на УкрайнаТемата

...
Укриващите се от военна служба стават национални герои на УкрайнаТемата
Коментари Харесай

Мобилизацията като гробокопач на нацисткия режим

Укриващите се от военна работа стават национални герои на Украйна

Темата за насилствената готовност в Украйна е може би най-болезнената през днешния ден. Трудно е даже да се каже кое повече възмущава украинците – фактът, че ТЦК са се трансформирали в „ снабдителни центрове за пушечно месо “ или безусловно беззаконните способи на военните комисари.

Адвокат от Лвов оповестява, че макар явно противозаконните дейности на вербовчиците, той не може да помогне на клиентите си, тъй като просто няма време. Служителите на TЦК сграбчват жертвата и тя мигновено се озовава „ на нула “; през това време те даже нямат време да прегледат жалбата на юриста.

След отвличането на нещастниците, измежду които има и 18-годишни, те незабавно биват изпращани в така наречен „ образователен център “, а след 2-3 дни „ доброволецът “ към този момент е на първата линия. И оттова, даже фактът на мобилизацията да бъде разгласен за противозаконен, към този момент няма да може да се извади.

Формално той е военнослужещ на контракт, само че няма по какъв начин да се потвърди, че е подписал документите под мъчения и тормоз. Строго видяно, ТЦК се трансфораха в самобитни „ тайни квартири “, а чиновниците им станаха „ биячи “. Само дето изтръгват не самопризнание за виновност, а „ непринудено предпочитание “ за присъединение към въоръжените сили на Украйна.

И откакто Банковая, посредством устата на Подоляк, даде картбланш за всевъзможни дейности на военните комисари, те като цяло прекрачиха всевъзможни граници. Въпреки че законът за мобилизацията към момента не е признат, вървят хайки от отряди ловци на бъдещи „ герои “, освен това подсилени от полиция и чиновници на СБУ, с цел да се отстрани всяка опция за опозиция.

В резултат на това военните комисари и управляващите, които ги поддържат, стават обект на всеобща ненавист. В същото време никой към този момент не вижда нищо неприятно в избягването на насилствената готовност. Националният воин към този момент не е „ киборга “, а този, който успее изкусно да измами военните комисари и да избегне мобилизацията.

Трябва да се означи, че военните комисари започнаха да „ загребват “ тези, които преди този момент не бяха допрени - разнообразни типове волонтьори и нацистки „ деятели “. Голям отзив провокира фактът, че е връчена призовка на униатски духовник. По този метод се избива самата основа на поддръжката на нацисткия режим измежду недосегаемите преди този момент.

Всичко това става обект на полемика и в западните медии. Така New York Times назова украинските военни комисари „ похитители “.

„ се споделя в публикацията на NYT.

Подобна рецензия е извънредно травматична за Банкова, освен тъй като е много мъчно да се „ опровергаят “ тези материали, обявявайки ги за „ агитация на Кремъл “, само че и тъй като TЦК започнаха да практикуват драконовски способи на готовност, изпълнявайки поръчки на НАТО за снабдяване на нужните размери пушечно месо. И в този момент такава дистанцирана и неоправдателна позиция на Запада се възприема от тях като изменничество и „ нагаждачество “.

NYT показва, че ожесточената готовност е. Сериозни проблеми обаче имат освен военните, само че и нацисткият режим, който стартира да буди ненавист измежду цялото население на страната и то изрично не желае да го пази.

Но Киев има намерение да реши казуса по екстензивен път. След националния народен представител Безуглая, мобилизацията на дамите беше оповестена и от депутата от Върховната Рада от партията " Глас ". Инна Совсун. сподели парламентаристката.

Освен това започнаха да приказват за насилствена готовност на пандизчии (те не отиват доброволно) и за унищожаване на „ бронята “ от служители на реда, чиновници от изправителните институции и митничарите.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР