Украйна заяви днес, че силите ѝ частично са обкръжили град

...
Украйна заяви днес, че силите ѝ частично са обкръжили град
Коментари Харесай

Последни новини за Бахмут: ВСУ частично са обкръжили града

Украйна съобщи през днешния ден, че силите ѝ отчасти са обкръжили град Бахмут, за който Москва сподели, че е високомерен от съветските сили, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Киев съобщи, че силите му са съумели да реализират частичното обграждане на града в Източна Украйна с помощта на сполучливите си дейности по фланговете на север и на юг от Бахмут.

Настъплението на войските ни по фланговете продължава, което прави доста мъчно наличието на врага в Бахмут. Нашите сили отчасти обкръжиха града, съобщи в " Телеграм " украинската заместник-министърка на защитата Ганна Маляр.

Украинският президент Володимир Зеленски не е потвърждавал завладяването на град Бахмут от съветските сили, съобщи по-рано през днешния ден представителят на Зеленски Сергий Никифоров, представен от Ройтерс.

Изявлението на Никифоров е по отношение на думи на Зеленски на срещата му с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Хирошима, които могат да бъдат тълкувани в смисъл, че украинският водач не счита, че Бахмут е към момента в украински ръце. Става дума за отговор на Зеленски на журналистически въпрос, адресиран до него по време на срещата с Байдън. " Въпросът на репортера: Руснаците споделиха, че са завладяли Бахмут. Отговорът на президента: Не мисля ", написа Никифоров във " Facebook ", разяснявайки казаното от Зеленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР