Украйна заяви, че не отказва да преговаря с Русия за

...
Украйна заяви, че не отказва да преговаря с Русия за
Коментари Харесай

Киев: Готови сме да преговаряме, но не за ултиматуми

Украйна съобщи, че не отхвърля да договаря с Русия за преустановяване на огъня, само че акцентира, че не е подготвена да одобри и ултиматуми или неприемливи условия, съобщи Ройтерс, като цитира Михайло Подоляк, консултант на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

Киев е подготвил преговорна позиция, само че е изправен пред неприемливи преговорни условия от страна на Русия, съобщи Подоляк.

" Вчера нападателните дейности на въоръжените сили на Руската федерация ескалираха ", акцентира съветникът, като уточни всеобщите удари против украински градове вечерта и през нощта. " Смятаме сходни дейности единствено за опит да бъде пречупена Украйна и да бъде принудена да одобри изрично неприемливи условия ", добави той.

Руската войска е получила заповед да разшири офанзивата си против Украйна " във всички посоки, в сходство с проекта за офанзивата ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата, представено от Франс прес. В изказването се акцентира, че Киев е отказал да договаря.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР