Украйна затвори границата на Крим за чужденциЗа това съобщи Би

...
Украйна затвори границата на Крим за чужденциЗа това съобщи Би
Коментари Харесай

Украйна затвори границата на Крим за чужденци

Украйна затвори границата на Крим за чужденци
За това заяви Би Би Си по данни на украинска работа.

"В пресслужбата на отдела на би Би Си Нюз, Украйна заяви, че от четвъртък единствено жители на Украйна могат да минават границата с Крим", се споделя в текста.

Ограниченията ще важат по време на военното състояние. Според чиновници на граничната работа на Украйна, "ще бъде отделено изключително внимание на рискови групи по време на контрола", като преди всичко става дума за съветски жители.

Военното състояние в Украйна бе въведено от 26 ноември за 30 дни, напомни ТАСС. Причината за това беше случаят в Керченския пролив предходната неделя, когато три кораба на Военноморските сили на Украйна „ нарушиха процедурата “ за прекосяване на военни кораби през териториалното море на Руската федерация, пътувайки от Черно море до Азовско. Заради насилственото прекъсване в Керченския пролив бяха употребявани оръжия, трима военнослужещи от военния флот получиха леки пострадвания и здравна помощ, корабите бяха арестувани и отведени в Керч, а поради „ нарушаване на държавната граница на Руската федерация “ бе повдигнато дело. Руската страна назова случая провокация, украинските управляващи вкараха военно състояние, а Европейски Съюз и НАТО приканиха за деескалация на обстановката.

Във връзка с въвеждането на военно състояние Държавната гранична работа на Украйна предложи ограничение на влизането на някои категории руснаци в страната, само че не посочи кои. Руската страна в лицето на Министерството на външните работи предложи на руснаците да вземат поради обстановката с военното състояние в Украйна, в това число случаите на възбрана за влизане. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР