Украйна започна евакуация на около 1000 деца от райони близо

...
Украйна започна евакуация на около 1000 деца от райони близо
Коментари Харесай

Украйна евакуира деца от райони близо до фронтовата линия

Украйна стартира евакуация на към 1000 деца от региони покрай фронтовата лини я, до момента в който Русия ускорява офанзивите , написа БиБиСи.

На родителите е казано, че би трябвало да реалокират фамилиите си на безвредно място от 31 обитаеми места в областите Херсон и Донецк .

Всеки под 18-годишна възраст би трябвало да бъде съпроводен от родител или аставник . Украинските управляващи са нареждали сходни евакуации и преди, когато боевете са се засилвали.

Длъжностни лица споделят, че доста деца живеят съвсем под непрекъснат обстрел и упорстват, че към този момент е прекомерно рисково да си стоят вкъщи.

Придружени от полицейски чиновници - с пълномощията да принуждават фамилиите да избягат - в този момент те обикалят от врата на врата, с цел да убедят родителите да изоставен с децата си.

Киев даде обещание на фамилиите безвредно прекосяване до по-безопасни елементи на страната , където ще им бъдат предоставени безвъзмездни квартири и места в учебни заведения и детски ясли.

Александър Толоконников, който е представителят на регионалната администрация на Херсон, изясни, че някои фамилии към момента не са склонни да изоставен домовете си , макар нарасналата заплаха и дискомфорт от живот съвсем под непрекъснати противников офанзиви.
 Русия удари с дронове Хмелницката АЕЦ, има повреди по помощни здания Обновена
Русия удари с дронове Хмелницката АЕЦ, има повреди по помощни здания

Според украински публични лица 11 дрона са атакували област Хмелницки в сряда вечерта

" Има разнообразни случаи ", сподели той. " Например, когато фамилиите се барикадират вътре. Разбира се, полицията не разрушава порти. Те приказват с хората. Пускат на хората видеозаписи какво се случва, в случай че снарядът удари, с убити и ранени деца. Това е по-скоро психическа работа ".

Извеждането на фамилиите е сложна и рискова задача, изпълнявана от чиновници на незабавната помощ и доброволци .

В региона на Донецк специфична полицейска част, известна като Белите ангели, дава отговор за извеждането на хората на безвредно място.

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук сподели, че евакуационните екипи рискуват живота си и прикани родителите да бъдат подготвени : " Ако сте предизвестени за евакуация, апелирам, не отлагайте, опаковайте най-необходимите неща, документите си и си тръгвайте. "

Но тя също по този начин призна, че управляващите в Херсон нямат задоволително бронирани транспортни средства, с цел да транспортират децата на безвредно място. Смята се, че към 800 деца живеят в засегнатите региони и Верешчук сподели, че е помолила интернационалните организации за помощ.

" 800 деца са доста и би трябвало да ги изведем допустимо най-бързо. " Украйна твърди, че съветските войски са почнали огромни офанзиви на няколко региона по продължение на източния фронт през последните дни и са засилили обстрела на юг.

Има опасения, че Москва възнамерява офанзиви против сериозна инфраструктура с наближаването на зимата .

Губернаторът на област Харков сподели пред националната телевизия, че той също обмисля заповед за евакуация в някои села покрай фронтовата линия.
 Зеленски заплаши Русия с ответни удари, в случай че нападна украинската енергийна система
Зеленски заплаши Русия с ответни удари, в случай че нападна украинската енергийна система

Киев има доста усъвършенствани качества да нанася удари с дронове и ракети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР