Украйна започна днес да свиква резервисти на възраст между 18

...
Украйна започна днес да свиква резервисти на възраст между 18
Коментари Харесай

Всички здрави и без криминално минало получават право да опритежават оръжие в Украйна

Украйна стартира през днешния ден да привиква резервисти на възраст сред 18 и 60 години, откакто президентът Володимир Зеленски издаде съответния декрет, се споделя в изказване на въоръжените сили, представено от Ройтерс.

Максималният интервал на работа е една година.

Зеленски съобщи през вчерашния ден, че вкарва набиране на резервисти, само че отхвърли опцията за обща готовност, откакто Русия разгласи, че реалокира свои военни на територията на Източна Украйна.

Върховната Рада одобри на първо четене и Закона за гражданското огнестрелно оръжие.

За него гласоподаваха 274 депутати. Четирима бяха срещу.

Законопроектът планува даване на право на владеене на оръжие на дееспособни жители на Украйна, които нямат медицински противопоказания, престъпно досие, не са били подвеждани под административна отговорност през последната година.

Депутатите на Украйна оферират да се вкара Единен държавен указател на гражданското оръжие, наложителна застраховка против вреди на трети лица при потребление на оръжие и да се провеждат курсове по боравене с оръжие.

Върховната Рада прикани Съвета за национална сигурност и защита да наложи наказания за 10 години на депутати от Държавната дума на Руската федерация, политици и публични лица на Русия, участващи в признаването на така наречен Донецка и Луганска републики. Решението беше подкрепено от всички фракции и групи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР