Украйна започна да се настанява в американската политика не отвчера.

...
Украйна започна да се настанява в американската политика не отвчера.
Коментари Харесай

51-вият американски щат

Украйна стартира да се настанява в американската политика не отвчера. Тя го направи последователно. Първо, посредством тенденциозния избор на наблягане на осведомителния декор в телевизионните вести (Много репортажи от Майдана и съвсем нула от Донбас), по-късно посредством сходството на сюжетните обрати и героите (Вземете лова против Доналд Тръмп, в който с минимални въображение можете да видите паралели със ориста на Юлия Тимошенко и паралели със ориста на Виктор Янукович), по-късно взаимната корупция (Имаме чувството, че сагата с Хънтър не е изцяло разказана), само че 2022 година даде резюме. Украинският фактор се трансформира в основен фактор в американската политика.

Но напролет изразът „ 51-вият щат на Съединени американски щати “, който съпартийците на Тръмп, недоволни от свръхподкрепата на Киев, постоянно употребяват във връзка с Украйна, изглеждаше просто като ирония. Като нещо гротескно. Абсурд, който в никакъв случай няма да се сбъдне. Но още през декември всичко беше сложено на мястото си от числата. След като и двете камари на Конгреса се съгласиха да провиснал още 45 милиарда $ (37 бяха поискани от Байдън), общият размер на американската помощ набъбна до 100 милиарда $. Мнозина от тези, които през днешния ден къпят Зеленски в аплодисменти (Мнозина от тях може да са му баба и дядо), все едно следвайки заветите на Рузвелт, приспособяват съгласно днешните условия неговата крилата фраза. „ Той сигурно е кучи внук, само че той е нашкучи внук. “ Като се има поради огромната разлика във възрастта.

И тази показна обич, и този невъздържан възторг се основават на здрава материална почва. Според отчет, подаден до Федералната изборна комисия на Съединени американски щати, единствено един от дългия лист от огромни реализатори на Пентагона - “Локхийд Мартин ” (Той създава по този начин рекламирания от Украйна ХИМАРС) - е вложил в предизборните акции на съвсем 150 конгресмени. Само през първото тримесечие на 2022 година “Локхийд ” похарчи 3,3 милиона $ за федерално лобиране. Конгресмените отвърнаха с реципрочност. 20 от тях са вложили в акции на оръжейния колос. Украйна и войната са доста преференциални.

Разбира се, Зеленски искаше повече.

Дори уважавани вестници писаха, че той моли Байдън за ракети АТАКМС с огромен обхват, изтребители Ф-16 или Ф-15 и танкове “Ейбрамс ”. Не му дадоха. Поне към момента.

Няма подозрение, че в случай че Вашингтон в действителност желае да бръкне по-дълбоко в бездънния боен бюджет, преди малко подписан от американския президент, тогава ръката ще опипа и танковете. 858 милиарда $ са обещани за защита през 2023 година При Байдън военните разноски порастват приблизително с 4,3% годишно. През предходните няколко години те нарастваха четири пъти по-бавно. По-точно те порастват на фона на Украйна. В последна сметка въоръжаването на ВСУ от Съединени американски щати стартира преди 24 февруари 2022 година

Първата стъпка, апропо, към този момент е направена. Редакцията на “Блумбърг ” научи, че Пентагонът съществено обмисля опцията за прекачване на бойни машини “Брадли ” в Украйна. Не е танк, само че към този момент има оръдие (макар и леко) и вериги. Точно както със системите за Противовъздушна отбрана. Започнаха със “Стингър ”, които се стрелят от рамо, след това ИРИС-Т, а в този момент ще трансферират в Украйна батарея “Пейтриът ” за 1 млрд $. Апетитът на военните корпорации и техните лобисти идва с войната. Не ги интересува обаче какво ще ядат хората.

Уесли Кларк, някогашният главнокомандващ на въоръжените сили на НАТО в Европа, назова тактиката на Белия дом „ подхранваща се задънената улица “, водеща до изтощението на Украйна. В смисъл, че никой в действителност не има вяра в украинския триумф във Вашингтон. Но Кларк е боен. За него мярката е успеха на бойното поле. Демократите до неотдавна наподобява имаха друго схващане. Те бяха удовлетворени от самия развой, при който главните разноски за създаване на антируска опора въобще не бяха поети от Щатите. Освен това Украйна изглеждаше универсално лекарство за всяко главоболие. Когато се смеси в избрани пропорции с належащите проблеми в Съединени американски щати, сякаш ги неутрализираше. Но това е в предишното.

Тъй като украинската съставна част в американската политика ставаше от ден на ден и повече, тази политика от ден на ден приличаше на избухлива примес.

Гуляйполе въпреки всичко не е географско или етническо разбиране. Става въпрос повече за практики и подходи в границите на приспособени обичаи. Сега Вашингтон, по прилика с вица за двамата украинци и тримата хетмани, има своя лична световна философия. И републиканецът, и демократът считат единствено своите за почтени престижи. Диалогът сред групите се трансформира в поредност от викове. Има ли проблеми с мигрантите по южната граница? Твърде ли доста внимание се отделя на Киев? Влошава ли се равнището на престъпността? Зеленски и приятелите му получиха ли пари вместо служителите на реда от Чикаго и Ню Йорк? Расте ли инфлацията? Отпечатани ли са прекалено много непокрити $?Всичко ли е поукраинската причина?

„ 100 милиарда $ за Украйна. Нека погледнем това в вероятност. Това са повече от 200 милиона $ тази година от всеки окръг за Конгрес ”, нагледно и сбито изясни на съгражданите същността на протичащото се в своя “Туитър ” конгресменът от Кентъки Томас Мейси. И добави: „ Какво може да направи вашият конгресмен за вашия регион с 200 милиона $? Колко дълго децата във вашия регион ще заплащат лихвата по този дълг? “

Между другото, изчисленията към този момент са в разгара си. Например милиардите, които Белият дом е похарчил за Украйна, биха могли да построят седем стени на Тръмп по южната граница, всяка с дължина 720 км. Достатъчно, с цел да огради Мексико п от Тихия до Атлантическия океан. Макроикономическите индикатори също можеха да наподобяват друго. Печатницата, нажежена до бяло от ковид и “парите от хеликоптер ” продължава да ускорява инфлацията. В края на годината стопанската система на Съединени американски щати, като че ли правейки прогноза за себе си, изпрати още един обезпокоителен сигнал.

Основните показатели на Нюйоркската фондова борса изгубиха тази година от 9 до 34%. Бенчмаркът С&П 500 се намали с 20% през 2022 година

По-зле през последните години беше единствено Голямата криза, която стартира през 2008 година Преди тъкмо 15 години.

Въпреки това, в такова тъмно празнично въодушевление, даже тези, които имат вяра в Дядо Коледа, не се надяват на Украйна като избавителен пояс. Всички ще би трябвало да изплуват със лични сили.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР