Украйна заема второ място в списъка на Световния дарителски индекс.

...
Украйна заема второ място в списъка на Световния дарителски индекс.
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна Олеся Илашчук: Народът ни доказа своята европейска природа

Украйна заема второ място в листата на Световния дарителски показател. Около 89% от даренията са за въоръжените сили. Има и още две мощно подкрепени сфери - филантропичните потребности и образованието.

Това сподели в изявление за NOVA NEWS посланикът на Украйна у нас Нейно превъзходителство Олеся Илашчук.

В Украйна е регистриран максимален скок на доброволчеството през последната година.

" На 28 август - деня на оповестяването на контранастъплението, даренията бяха 2,5 пъти повече. Освобождаването на азовците ускори процеса до три пъти. Големият ракетен удар на 10 октомври усили даренията седемкратно. Надеждата и яростта стимулират украинците да подаряват. " – уточни тя.

По думите ѝ на 14 декември е било взето основно решение - започване на договаряния с Украйна за влизане в Европейски Съюз.

" Народът ни потвърди своята европейска природа - с два майдана и с героизма на въоръжените сили. Пътят към разширението на Европейски Съюз е композиция от политически и механически процеси. Връщане обратно няма, ние сме подготвени за това ", безапелационна е Илашчук.

Тя означи, че най-големите полезности за украинците са мирното небе и здравето на околните хора.

" Трябва да ценим всичко това и да разбираме цената на живота. Пожелавам всеки ден от новата година да е изпълнен с мир, наслада, разцвет. Нека 2024 година води пътя ви към дестинации, за които сте мечтали. Много сме ви признателни за отношението, поддръжката, помощта и топлите обятия към народа ни. На украинците по целия свят бих поискала с мир и победа да честват другата Коледа вкъщи ", сподели в умозаключение тя.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР