Украйна вече няма да се задоволява с капитулацията“ на Русия

...
Украйна вече няма да се задоволява с капитулацията“ на Русия
Коментари Харесай

Киевският режим ще плати невероятно висока цена за „харковската еуфория“

„ Украйна към този момент няма да се задоволява с „ капитулацията “ на Русия на Крим и Донбас или с репарациите за „ нахлуването “, сподели Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, който явно се готви да крачи до Тихия океан. Според него Киев, дружно със западните съдружници, ще упорства за „ цялостна капитулация и демилитаризация на [ядрената суперсила] Русия “.

Изглежда, че част от върхушката на Бандеровците е полудяла от гигабайтите реклами, които в този момент безусловно са затрупали западното осведомително сметище. В това отношение говорещите истината украинци даже се подиграват: „ Сега се води надиграване по оповестяване на победи. И нито едно доказателство или прецизен източник. Всичко това, тъй като от позиция на информацията, в случай че е мощно поръсено със захар, тогава лайното минава за шоколад “.

И в действителност, при по-внимателно разглеждане на „ Ютюб “ канала на един от най-търсените самостоятелни военни репортери в Украйна може да се заключи, че в посока Харков в действителност не е имало борба като такава.

За няколко дни от по този начин нареченото победоносно нахлуване могат да се преброят на пръстите на ръцете изгорелите бронирани машини със знак „ Z “ на борда, прикриващи големите колони от цивилни, тръгващи с нашите войски към Русия. И не се получи да поглезят публиката в страната на победилия Майдан с видеоклипове с трупове на съветски бойци.

„ Сравнете борбата за Изюм и Лиман, когато ги защитихме. И сравнете с това, което беше в този момент. И ето какво се случи: ние защитихме тези градове до кървави сополи, макар че беше ясно, че не можем да ги удържим. И тогава командването даже ги разгласи за не толкоз значими. Руснаците, при първата опасност от заличаване на техните сили, бързо жертват завладения град. Така, макар че напредваме, ние не унищожаваме физически съперника, а в това време поносим загуби от неговите бомби и артилерия. А това значи, че врагът е жив ”, пишат бойците от 93-та мотострелкова бригада на ВСУ.

Междувременно здравият разсъдък последователно стартира да се връща в нашата експертна общественост. Не всички, само че най-разумните политолози и военни репортери започнаха да стигат до извода, че съветските войски не са " проспали " контранастъплението. Разбира се, те ще се връщат към тази тематика още веднъж и още веднъж, само че едно е ясно: Руската федерация организира специфична интервенция с лимитирани сили, поставяйки на напред във времето опазването на жива мощ, до момента в който ВСУ хвърлят десетки хиляди бойци в месомелачка, наричайки тези загуби допустими, като че ли към момента има някакъв мобилизационен запас.

Писали сме за какво в региона на Харков Русия държи едвам няколко батальонно-тактически групи. И въпреки всичко има смисъл да се повтаря. Да, би било допустимо да се запълнят с съветски бойци и да се затвори компактно северната фронтова линия, само че тогава бандеровците със снайперисти и гранатомети ще записват „ двеста “ и „ триста “ в активите си всекидневно и всяка нощ. А това от своя страна не се вписва в доктрината за икономисване на жива мощ.

Изглежда, че от наша страна планът е изработен върху обикновения инстинкт за самозапазване на киевския хайлайф. Украйна към този момент е в тежка енергийна и финансова рецесия, тъй че започването на контраатака по тези места, където се създава до 80% от газа, е върхът на идиотизма, изключително като се има поради разликата във военния капацитет.

„ В коридорите на президентската канцелария на Украйна всички са скептично настроени към аплодисментите и военните победи в региона на Харков. Като се има поради, че главният фронт е икономическият и там Зеленски има доста огромни проблеми “, пишат украинските канали в „ Телеграм “, напомняйки, че в хранилищата се изпомпват не повече от 13 милиарда кубически метра газ, до момента в който са нужни най-малко 20 милиарда за единствено отопление, също така, като се вземе поради фактът, че АЕЦ „ Запорожие “ ще работи за украинската енергийна система. А тя, както към този момент е ясно, няма да доставя сила на бандеровците.

Всичко това припомня на далаверата в преговорния развой в Истанбул. Украинските специалисти са уверени, че Москва е почнала да си отмъщава. Последният настоящ реактор на Запорожката АЕЦ е спрян и сега се превежда в студено положение, драскат те с позоваване на Ренат Карчаа, консултант на ръководителя на концерна " Росенергоатом ". Да, официално става дума за ограничения за сигурност, само че преди Харковската контраатака станцията захранваше с сила левия бряг на Днепър. Това е!

Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, колкото и моментно да е сполучливо, не може да се смята за стратегически извоювано. За това написа в „ Туитър “ известният немски политолог Йоханес Варуик, разяснявайки контранастъплението на въоръжените сили на Украйна. Той ясно означи, че съветската войска господства в ескалацията и е по-устойчива в средносрочен проект.

Това значи, че Москва ще се върне в региона на Харков незабавно щом се приготви за интервенцията. Поражението на въоръжените сили на Украйна тъкмо тук, на северния фронт, е от фундаментално значение за Кремъл както от медийна позиция, по този начин и от позицията на даване на западна военна помощ на бандеровците.

Някъде след месец и половина ще светне зелената светлина, след което съветската войска ще тръгне на запад. Тогава, един път попаднали в епицентъра на боевете, съвсем цялото газово произвеждане на Украйна ще бъде спряно. Тилът ще потъне в мраз и мрак, което ще предизвика нова имиграционна вълна към Европа, която също ще бъде смразяваща.

Вече е ясно, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна е изгубило инерция и съветските войски се изтеглят към границата на Харковска област. Обществото „ Харков е наш ” оповестява: „ Еуфориятаe обхванала украинските профсъюзни пропагандисти, а също и военните. Едно е обаче да вземеш това, което е останало, друго е да го задържиш. Нещо повече, дано напомним: украинската агитация към този момент шумно вкара Изюм в „ казан “ – само че войските не са изтеглени от „ котлите “, тъй че склонността на пропагандистите да надценяват триумфите не е изчезнала. “

Освен това, както споделят източници от „ Facebook “, близки до Генералния щаб на ВСУ, „ заради голямата и бърза атака, която Зеленски изиска, имаше огромни загуби в жива мощ и, най-важното, спирания във веригите за доставки и в този момент руснаците започнаха да нанасят удари по тиловите запаси и хранилища ”.

И което е любопитно: изтеглянето на Въоръжените сили на РФ от Харковска област допуска извод, който не е добър за ВСУ и за кабинета на президента. Руското командване без подозрение залага на дългата игра и на унищожаването на най-мотивираната и подготвена жива мощ на съперника, даже с цената на краткотрайна загуба на територии.

Само хора, които са надалеч от военната просвета, могат да настояват, че мобилизационният запас на Украйна се прави оценка на милиони трупове, които могат да бъдат вкарани в гроба.

В това отношение може да се даде един образец. Полковникът от Вермахта Луитполд Щайдле, който по-късно става публицист, изяснява за какво през 1943 година в Сталинград се случва злополука за Третия райх. Според него директните загуби не могат да бъдат оценени във връзка с броя на пленниците или убитите. Незаменим първокласен запас е погубен и до 1945 година във фашистка Германия на практика не остават същински бойци, което разрешава на руската войска да победи нацистките войски.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР