Украйна увеличава износа на зърно с 20-30% всеки месец. Това

...
Украйна увеличава износа на зърно с 20-30% всеки месец. Това
Коментари Харесай

Украйна увеличава износа на зърно с 20-30% всеки месец

Украйна усилва износа на зърно с 20-30% всеки месец . Това е съобщил министърът на аграрната политика и храните Микола Солски в изявление за " Укринформ ".

Украйна през август е изнесла съвсем 4,6 милиона тона зърно, от които към 3 милиона тона с железопътен превоз, авто превоз и през река Дунав.

В същото време, той дефинира полската посока за експорт на зърно " доста обещаваща ".

Министърът акцентира, че се работи всекидневно за увеличение на размера на износа на зърно . Той означи, че един от разновидностите за възстановяване на обстановката с износа на зърно е даването на дотации в страните от Европейски Съюз за производството на задоволителен брой зърновози.
 Износът на украинско зърно доближава повече от 50% от предвоенното равнище
Износът на украинско зърно доближава повече от 50% от предвоенното равнище

4 милиона тона до края на август чака Киев

Припомняме, че в това време съветският президент Владимир на зърно от Украйна за Европа и ще разиска този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Той съобщи това, говорейки в сряда на пленарното съвещание на Източния стопански конгрес, който се организира в съветския град Владивосток.

" Може би би трябвало да помислим за ограничение на износа на зърно и други храни по този маршрут (от Украйна за Европа - бел. ТАСС). Определено ще се съветвам с турския президент Ердоган по тази тематика. В последна сметка ние разработихме механизма експорт на украинско зърно ", сподели президентът.

Путин назова " поредна нагла машинация " обстановката с износа на зърно от Украйна за страни, които не се нуждаят от тези доставки.

Той е завил, че Русия ще упорства износът на зърно от Украйна и Руската федерация да е ориентиран към възстановяване на обстановката на международните пазари и намаление на цените.
 24 кораба с 600 000 тона зърно отплаваха от Украйна
24 кораба с 600 000 тона зърно отплаваха от Украйна

Като част от осъществяването на Инициативата за безвредно превозване на зърно и храни

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария на Украйна, сподели, че Русия няма причина да предоговаря удивително съглашение, което разрешава на Украйна да изнася зърно от черноморските пристанища и че изискванията на договорката се съблюдават прецизно. В диалог с Ройтерс Подоляк назова позицията на Русия " непредвидена " и " безпочвена ".

В разнообразни медии се появяват мнения, че въпреки задачата на зърнената договорка да беше обезпечаване на сериозни хранителни доставки за гладуващите в Азия и Африка , доста кораби пътуват към Европа.

Австрийският вестник Der Standard показва информация от Съвместния координационен център в Истанбул, съгласно който от украински пристанища до момента са отплавали 59 кораба с хранителни доставки, като най-вече от тях са били ориентирани към Турция - 20; Италия - 6; Египет - 5; Южна Корея - 3; Иран, Израел и Китай - по 2; Судан, Ливан, Индия, Йемен и Джибути - по 1; за страни от Европейски Съюз (включително Италия) са отплавали 17 кораба.
 Български е първият транспортен съд с украинско зърно
Български е първият транспортен съд с украинско зърно

От пристанище Черноморск потегля " Рожен "

На 23 юли Русия нанесе на съглашението в Турция, което доста наблюдаващи оцениха като предизвестие от Москва, че от нея зависи осъществяването на това съглашение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР