Украйна удари корабостроителницата в Севастопол.Въздушна атака на украинските сили в

...
Украйна удари корабостроителницата в Севастопол.Въздушна атака на украинските сили в
Коментари Харесай

Ракетни удари по корабостроителницата в Севастопол

Украйна удари корабостроителницата в Севастопол.

Въздушна офанзива на украинските сили в ранните часове през днешния ден провокира пожар в корабостроителницата в Севастопол, Крим, рани минимум 24 души, заяви назначеният от Русия губернатор на града Михаил Развожаев в Teлеграм, съобщи Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Два кораба са развалени, откакто Украйна изстреля 10 ракети, оповестява съветското министерство на защитата. Унищожени са и три лодки.

„ Всички спешни служби работят на място, няма заплаха за цивилни обекти в града ", сподели Развожаев

По негови думи има ранени 24 души.

Севастополски морски цех  е най-голямата корабостроителна и корабостроителна компания на Крим. Това е основната ремонтна база на Черноморския флот на Русия.

В същото време Пристанищна инфраструктура в Одеска област е била развалена от съветски дронове, съобщи Франс прес, като се базира на локалния регионален шеф.

Атаката е била осъществена тази нощ. Повредена е пристанищна инфраструктура в региона на Измаил. Шестима души са били ранени, сподели губернаторът Олег Кипер.

Нападението е било осъществено с няколко групи щурмови дронове. Засегнати са и други цивилен инфраструктурни обекти, добави Кипер.

След изтеглянето си от зърнената договорка Русия усили офанзивите против южните украински области - Одеска и Николаевска - където са ситуирани основните търговски украински пристанища на Черно море. Речното пристанище в Измаил на брега на Дунав тогава се трансформира в един от главните пътища за експорт на украинска земеделска продукция.

Кипер заяви, че среднощната офанзива с съветски дронове е траяла три часа, написа Българска телеграфна агенция

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР