Украйна трябва да стане членка на НАТО. Не толкова за

...
Украйна трябва да стане членка на НАТО. Не толкова за
Коментари Харесай

Кисинджър: Украйна трябва да стане членка на НАТО. За да защитим Европа от нея

Украйна би трябвало да стане членка на НАТО. Не толкоз с цел да се подсигурява сигурността на страната, а с цел да се отбрани Европа от появяването на " най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното управление " на Стария континент.

Това разгласи някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър в изявление за The Economist, съобщи " Гордон ".

Според Кисинджър Западът е показал, че ще се погрижи за сигурността на Украйна.

" Ние към този момент доказахме, че ще защитим Украйна ", изясни той и добави, че това, което европейците приказват в този момент, е доста рисково. " Защото европейците споделят, че не желаеме да ги забележим в НАТО, тъй като прекалено много рискуват, затова ще ги въоръжим до безспир и ще им дадем най-модерните оръжия. Как може да сработи това? ", пита той.

Кисинджър осъжда Путин за нашествието и дефинира решението му като пагубна неточност. Според него би трябвало да се приключи войната, без да се основават условия за идващ кръг от спорове. Кисинджър осъжда Запада, че дълги години е обещавал да подкрепи защитата на Украйна без да показа проект за деяние при пораждане на опасност. Така не единствено не е подсигурил сигурността на страната, само че и ненужно е " вбесявал " Москва.

" Сега съм в странна позиция, за която хората споделят: " Вижте го, той промени решението си, в този момент е за участието на Украйна в НАТО ". И имам две аргументи за това. Първо, Русия към този момент не е стандартна опасност, каквато беше преди. И второ, в този момент въоръжихме Украйна дотам, че тя ще бъде най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното управление в Европа. Следователно е по-добре за сигурността на Европа Украйна да влезе в НАТО ", съобщи той.

Кисинджър счита, че " при всяко преустановяване на огъня " Русия може да резервира част от окупираните територии, в това число Севастопол, където се намира нейната военноморска база. Споразумение, при което Руската федерация съхранява някои окупирани територии, само че губи други, може да ядоса и двете страни, което е рецепта за бъдеща борба, счита Кисинджър.

За да се откри дълготраен мир в Европа, би трябвало да се подхващат два хода. Първо, Украйна да бъде призната в НАТО " като средство за въздържане, както и за отбрана ". Второто - Европа да провежда доближаване с Русия като метод за основаване на постоянна източна граница.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР