Украйна ще въведе 30-дневно извънредно положение заради кризата с Русия.

...
Украйна ще въведе 30-дневно извънредно положение заради кризата с Русия.
Коментари Харесай

Украйна ще въведе 30-дневно извънредно положение


Украйна ще вкара 30-дневно изключително състояние поради рецесията с Русия. Москва пък стартира да изтегля дипломатическия си състав от страната. Киев прикани украинците да не пътуват до Русия, а тези, които към този момент са там, да се завърнат в родината си. Парламентът взе решение да разреши на жителите да се въоръжат.

Украйна повика и първа вълна от резервисти сред 18- и 60-годишна възраст. Пълна готовност обаче все още не се чака. Президентът Володимир Зеленски разгласи и стратегия за стопански национализъм.

„ Ако замълчим през днешния ден, ще изчезнем на следващия ден. Упорита работа следва за всички ни и ние сме подготвени за това. Лично доверие. Доверие в страната. Увереност в нашата победа. Не плачете, а печелете “, съобщи той.

Русия през днешния ден празнува Деня на бранителя на отечеството. Президентът Владимир Путин постави венец на Паметника на незнайния войник и разяснява рецесията с Украйна.

„ Страната ни остава отворена за директен и почтен разговор, за търсене на дипломатически решения на най-сложните въпроси. Но ще повторя - ползите на Русия и сигурността на нашите жители са безспорни ", съобщи той.

Брюксел към този момент е подготвен с първи пакет от наказания против Русия. Макар и с по-малък обсег, той ще е ориентиран против съветски политици и ще забрани търговията сред Европейски Съюз и Донбас.

„ За нас и нашите сътрудници беше значимо да реагираме бързо, по съдбоносен и съгласуван метод, с цел да покажем ясно, че не одобряваме това даже за една минута “, съобщи министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок.

Външният министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан добави, че протегната ръка към Русия към момента съществува, тъй като „ няма нищо по-лошо от това да водиш война “.

Отпадна срещата сред първите дипломати на Съединени американски щати и Русия поради признаването на Донецк и Луганск за самостоятелни области.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР