Украйна ще увеличи със 100 000 души в следващите три

...
Украйна ще увеличи със 100 000 души в следващите три
Коментари Харесай

Украйна увеличава армията си със 100 000 души в следващите 3 години

Украйна ще усили със 100 000 души в идващите три години персоналния състав на въоръжените си сили, наброяващи сега близо 250 000 души. Това съобщи през днешния ден пред Народното събрание украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и Франс прес.

По думите му, украинската стопанска система се стабилизира. Зеленски призова депутатите да останат единни и да не всяват суматоха във връзка опасността от съветска военна атака. Той изрази вяра, че идващият кръг от диалозите за Украйна в " нормандския формат " (Украйна, Русия, Франция и Германия) ще бъде контрактуван скоро. 

" Дипломатическата поддръжка за Украйна е най-значителната и най-безусловната от 2014 година и тя продължава. Военно-техническата помощ за Украйна е най-значителната, най-ценната и продължава да идва ", сподели Зеленски. 

През седмицата се чака редица ръководители да създадат визити в Киев. Днес там се чака да дойдат министър председателите на Англия и на Полша - Борис Джонсън и Матеуш Моравецки, а през идващите дни - нидерландският министър-председател Марк Рюте и турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Планирани са и визити на петима европейски външни министри, в това число на Франция и Германия, предава Българска телеграфна агенция. 

" Такава активност на визитите е значим фактор за стабилизиране на обстановката ", акцентира Зеленски. Той означи, че Украйна работи " интензивно " за образуване на нова среща на върха за споразумяване на спора в източните райони от страната в така наречен " нормандски формат " с присъединяване на водачите на Русия, Франция и Германия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР