Украйна ще стане член на НАТО. Нашата цел е да

...
Украйна ще стане член на НАТО. Нашата цел е да
Коментари Харесай

Блинкен: Украйна ще стане член на НАТО

" Украйна ще стане член на НАТО. Нашата цел е да помогнем за построяването на мост към това ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, откакто се срещна с украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба на срещата на върха на НАТО в Брюксел.

За това оповестява Euronews.

Членовете на Алианса оцениха високо решителността и постоянството на украинците и дадоха обещание да продължат да оказват помощ на страната. В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг счете за належащо да посочи:

" Ние нямаме никакви проекти за разполагане на бойни войски на НАТО на територията на Украйна. Не са постъпвали никакви претенции по този въпрос. Но украинците ни молят за техника, муниции, оръжие и ние осигуряваме Украйна с това. Това не прави съдружниците от НАТО участници в спора, само че ние поддържаме Украйна в отстояването на правото ѝ на самозащита. "

По-рано през вчерашния ден членовете на НАТО се съгласиха да потърсят в запасите си спомагателни системи за Противовъздушна отбрана за Украйна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР