Украйна ще се продължава да воюва за Змийския остров толкова,

...
Украйна ще се продължава да воюва за Змийския остров толкова,
Коментари Харесай

Разузнавач номер 1 на Украйна: Ще се сражаваме за Змийския остров толкова, колкото трябва |

Украйна ще се продължава да води война за Змийския остров толкоз, колкото бъде належащо. Това съобщи в ефира на общонационалния маратон на украинските малките екрани началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата (ГУР) бригаден военачалник Кирило Буданов.

Ген. Буданов изясни, че островът е от стратегическо значение както за Украйна, по този начин и за съветските окупатори, защото разрешава да се управлява наземната и до известна степен и въздушната конюнктура в Южна Украйна. Змийският остров също е стратегически значим и от позиция на опцията за осъществяване от страна на Русия на тактически военноморски десант.

По думите на генерала теоретически това е единствената територия, през която съветските агресори могат да се опитат да извършат десант и окупираната територия на Приднестровието в Молдова.

Този, който управлява острова, може когато и да е да блокира придвижването на гражданските кораби във всички посоки на юг от Украйна... Змийският остров е част от територията на Украйна и ние ще го „ деокупираме “ и ще се борим за него толкоз, колкото е належащо. Това е стратегически значим пункт за отваряне на комерсиалните пътища, за импорт на оръжие и за елиминиране на всевъзможни вероятни военни дейности на Русия на територията на Приднестровския район, откъдето те могат да нападат западната част на Украйна “, сподели ръководителят на ГУР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР