Украйна ще продължи да отбранява Бахмут и ще укрепи позициите

...
Украйна ще продължи да отбранява Бахмут и ще укрепи позициите
Коментари Харесай

Украински генерали: Няма да отстъпваме от Бахмут

Украйна ще продължи да отбранява Бахмут и ще укрепи позициите си в опит да задържи обсадения град в източната част на страната след месеци на съветски офанзиви, оповестява " Ройтерс ".

Президентът Володимир Зеленски разиска обстановката в Бахмут с висши командири и двама високопоставени генерали се оповестиха за продължаване на защитата на източния град срещу съветските сили, оповестиха от канцеларията на президента.

Главнокомандващият въоръжените сили Валерий Залужни и началникът на Сухопътните войски на Украйна Олександър Сирски " се изрекоха в поддръжка на продължение на отбранителната интервенция и по-нататъшно подсилване на (украинските) позиции в Бахмут ".

Снощи украинскиата войска заяви, че съветските сили се пробват да настъпят към Бахмут, обстрелвайки града и околните селища Ивановске, Часов Яр, Курдюмивка и Орихово-Василовка.

По-рано министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин заяви, че рухването на Бахмут не значи безусловно, че Москва си е върнала самодейността във войната.

Продължилата месеци борба за Бахмут, в който сега живеят единствено към 5000 от общо 70 000 поданици, е една от най-кървавите борби на безсилие по време на едногодишната съветска инвазия. Бахмут не е изключително огромен град, само че след многомесечни старания за удържането му има сериозно символично значение за украинската войска. Самият Володимир Зеленски обаче към този момент съобщи, че ще пазят града, " до момента в който има смисъл ".

Институтът за проучване на войната (ISW) заяви в края на предходната седмица, че действията на Киев може да сочат идно украинско евакуиране от елементи на града. В него се споделя, че украинските войски може да " извършат лимитирано и следено евакуиране от изключително сложни сектори на Източен Бахмут ", като в същото време се стремят да попречат на съветското придвижване там и да лимитират изходните направления на запад.

Превземането на Бахмут освен ще даде на съветските бойци рядка победа на бойното поле след месеци на неуспехи, само че може да прекъсне снабдителните линии на Украйна и да разреши на силите на Кремъл да напреднат към други украински замъци в източната част на Донецка област.
ТЕМА преди 2 часа 1494 преди 2 часа 1164 преди 3 часа 1050
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР