Украйна ще получава подкрепата на Запада за години напред“, това

...
Украйна ще получава подкрепата на Запада за години напред“, това
Коментари Харесай

Риши Сунак: Украйна ще получава западна подкрепа години напред

Украйна ще получава поддръжката на Запада „ за години напред “, това сподели английският министър председател Риши Сунак, като предизвести съветския президент Владимир Путин, че тактиката му на изчакване „ няма да проработи “, предава Българска телеграфна агенция.

Британският министър председател сподели, че една от „ неправилните сметки “ на съветския президент е било да мисли, че нашествието му в Украйна ще раздели съдружниците, и добави, че че Г-7 е „ единна “ във връзка с това да продължи да поддържа разкъсваната от война страна против съветската експанзия.

Обединеното кралство води договаряния със съдружниците си за съглашения за сигурност в дълготраен проект в Украйна, сподели Сунак.

„ Ясното заявяване на Русия, че тази поддръжка ще идва в Украйна години наред “ ще даде на Москва обръщение, че нейната „ тактика на изчакване няма да проработи “, добави той.

Сунак съобщи, че една от огромните неточности, които Путин е направил, е, че вместо да разедини съдружниците, той ги е сплотил.

„ Разходите за защита се усилват на всички места, в това число в Обединеното кралство “, сподели той и добави, че това е „ добре за европейската сигурност “.

Според министър-председателя Украйна е имала „ всички шансове за триумф “ в пролетната си контраатака благодарение на ресурсите и качествата, предоставени от Обединеното кралство и съдружниците.

През уикенда Сунак беше на срещата на върха на Г-7 в Япония, където украинският водач Володимир Зеленски направи послание към водачите, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде утвърждението си западните съдружници да дават на Киев своите изтребители Ф-16, отбелязва  още Българска телеграфна агенция.

Етикети: ПутинСунакУкрайна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР