Украйна се готви за най-лошата зима в историята си, тъй

...
Украйна се готви за най-лошата зима в историята си, тъй
Коментари Харесай

Украйна е изправена пред "най-лошата зима в историята"

Украйна се готви за " най-лошата зима " в историята си, защото се приготвя за огромни спирания на електрозахранването поради съветските ракетни удари, съобщи външният министър Дмитрий Кулеба. Москва стартира да нападна украинската енергийна инфраструктура предходната есен в отговор на бомбардировките на Кримския мост.

В изявление за немския всекидневник Die Welt Кулеба разкри, че се е заредил с " десетки свещи ", а татко му е купил камион с дърва за огрев в очакване на съветските офанзиви.

Министърът означи, че Киев няма да има нищо срещу, в случай че Германия не му даде ракети с отдалечен обхват " Таурус ", а вместо това изпрати повече системи за противовъздушна защита, като добави, че Украйна ще направи всичко допустимо да отбрани своите електроцентрали.

Германия не е склонна да даде на Киев оръжия с огромен обхват на деяние. Канцлерът Олаф Шолц изясни, че не желае тези ракети да бъдат употребявани против цели в Русия. Коментирайки въпроса през септември, немският министър на външните работи Аналена Баербок дефинира това въоръжение като извънредно комплицирано и добави, че " когато доставяме нещо, то би трябвало да работи на място ".

Мнението, че Украйна ще се сблъска с сложна зима, бе споделено от ръководителя на Съвета за национална сигурност Алексей Данилов, който през септември съобщи, че висши украински чиновници са обсъждали въпроса неведнъж, като добави, че обезпечаването на електричество за хората зависи и от локалните общности.

През октомври украинският министър на енергетиката Герман Галушченко призна, че в случай че Русия нанесе масирани удари по енергийната инфраструктура, " те ще нанесат обилни вреди на електропреносната мрежа ", с опция за спиране на електрозахранването. Той прикани хората да си купят генератори и да подхващат други ограничения за усилване на устойчивостта на спиранията.

По-рано през юли той пресметна, че съветските офанзиви са развалили към 50 % от всички уреди за произвеждане на електрическа енергия, като някои от тях не подлежат на ремонт.

Русия за пръв път стартира да нанася огромни удари по украинската енергийна инфраструктура през октомври 2022 година в отговор на това, което тя дефинира като " терористична офанзива " против стратегическия Кримски мост. Въпреки че украинските публични лица в началото отричаха да са забъркани, това лято Василий Малюк, началник на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), пое отговорност за нападението.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР