Украйна съвсем скоро ще получи изтребители МиГ-29 едновременно от няколко

...
Украйна съвсем скоро ще получи изтребители МиГ-29 едновременно от няколко
Коментари Харесай

Полското правителство: Украйна ще получи МиГ-29 едновременно от няколко държави

Украйна напълно скоро ще получи изтребители МиГ-29 по едно и също време от няколко страни, съобщи на конференция представителят на полското държавно управление Петър Мюлер.

" Подробности за тези решения ще съобщим в скоро време ", посочи той, оповестяват УНИАН и " Известия ". Има ясни заявления кои тъкмо ще са тези страни, само че към този момент е контрактувано те сами да разгласят това ", добави той и не ги назова.

Мюлер сподели още, че както е декларирал министър председателят на Полша Матеуш Моравецки, в идващите седмици страната е подготвена да одобри такова решение.

Той разясни, че изпращането на изтребителите може да се реализира от четири до шест седмици.

Преди дни Полша и Словакия приканиха НАТО да даде изтребители на Украйна и даже обявиха подготвеност те да дават от своите МиГ.

Преди ден министър председателят на Словакия Едуард Хегер уточни, че даже вероятен отвод на депутатите в парламентарната комисия по защита и сигурност към този момент няма да може да спре решението на словашкото държавно управление да изпрати в помощ на Украйна изтребители МиГ-29.

Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи още през февруари, че страната му е подготвена да даде своите изтребители на Украйна, в случай че Съединени американски щати оглавят по-широка коалиция за трансфер на самолети за Киев.

" Днес можем да приказваме за прекачване на нашите (изтребители) МиГ като част от по-широка коалиция и ние сме подготвени за това ", сподели Моравецки, съгласно информация на Ройтерс от Варшава.

" Полша може да бъде единствено част от доста по-голяма коалиция тук, коалиция, управлявана от Съединените щати ", сподели той тогава, представен от " Политико ".

Той не получи одобрителен отговор тогава. Полският президент Анджей Дуда също настоя да се изпратят остарели руски самолети на Киев, с цел да могат да противодействат на Русия.

В началото на годината пък се заприказва даже за доставка на Ф-16, само че от американска страна обясниха, че това ще отнеме доста повече време, тъй като би трябвало образование на водачите, аварийни елементи и оборудвани за задачата летища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР