Украйна съгласува с ЕС условията по предоставянето на макрофинансова помощ

...
Украйна съгласува с ЕС условията по предоставянето на макрофинансова помощ
Коментари Харесай

Украйна и ЕС се разбраха при какви условия Брюксел ще даде на Киев още 1 млрд. евро

Украйна съгласува с Европейски Съюз изискванията по даването на макрофинансова помощ в размер до 1 милиард евро и има намерение да подпише скоро съответното съглашение, заяви организация " Украински вести ", съобщи БГНЕС.
В края на юни Съветът на Европейски Съюз най-сетне утвърди отпущането на нов пакет макрофинансова помощ за Украйна в размер до един милиард евро при осъществяване от страната на характерни условия.
По-рано беше обявено, че окончателното сключване на пакета от финансова помощ на Европейски Съюз се чака през юли. За това е нужно утвърждение от Украйна и меморандум на Европейски Съюз за координиране на ограниченията и промените, които ще би трябвало да се одобряват от украинските управляващи, с цел да получат заем в границите на тази стратегия. Европейският съюз възнамерява да отпусне помощта на Украйна на два транша, в стратегия за поддръжка, разпределена в 2,5 години.
Предишната сходна стратегия с размер на финансиране от 1,8 милиарда евро беше утвърдена за Украйна през 2015 година. От тази сума страната получи 1,2 милиарда евро в подмяна на промени. Въпреки това, последния транш на Европейската комисия не беше възложен, защото управляващите на страната не извършиха редица условия, в това число в региона на промените за битка с корупцията. Ето за какво, битката с корупцията би трябвало да бъде едно от изискванията за разпределяне на нов избавителен пакет за Украйна от Европейски Съюз, заяви Европейска комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР