Украйна рискува да се окаже извън Европейската енергийна общност заради

...
Украйна рискува да се окаже извън Европейската енергийна общност заради
Коментари Харесай

Украйна може да бъде изключена от енергийната общност на ЕС заради схемата за доставка на газ в страната


Украйна рискува да се окаже отвън Европейската енергийна общественост поради решението на държавното управление да продължи така наречен специфични задължения на пазара на газ, касаещи компанията „ Нафтогаз “. Така в петък изпълнителният шеф на „ Нафтогаз “ Юрий Витренко разяснява писмото на шефа на секретариата на Европейската енергийна общественост Янез Копач.

Правителството на Украйна увеличи цената на газа за популацията три пъти.

Посланието на европейския чиновник към държавното управление на Украйна е с предизвестие, че продължаването на специфичните условия е признато без съвещания с европейската организация.

„ Предварителния разбор, изработен от секретариата откри съществено противоречие с новите законови условия и основава опция за непропорционално и дискриминационно държание на присъстващите на пазара компании “, акцентира Копач в писмото. В тази връзка той предизвестява, ме в случай че решението на украинското държавно управление влезе в действие, то за Европейската енергийна общественост не остават други разновидности, с изключение на да стартира против Украйна произвеждане в границите на процедурата за неспазване на разпоредбите.

Според Витренко резултатът от този развой може да докара до отнемане на Киев от правото да взе участие в енергийната общественост. „ Това е опасност за изключване от енергийната общественост, загуба на финансова помощ и така нататък “, написа той на страницата си във „ Facebook “, прецизира ТАСС.

Под специфични отговорности се подразбира, че „ Нафтогаз е длъжен да дава газ на потребителите директно или посредством газоразпределителни компании. В същото време, както оповестяват от „ Нафтогаз “ районните компании или са под надзор, или принадлежат на Дмитрий Фирташ, като злоупотребяват с тази скица и не заплащат навреме полученото гориво. В резултата на това отговорностите към „ Нафтогаз “ към 7 ноември са от порядъка на 44,6 милиарда гривни (1,6 милиарда долара).

Правителството на Украйна на 19 октомври продължи действието на специфичен режим за „ Нафтогаз " до 1 май 2020 година

Припомняме, че на процедура условието на Европейската енергийна общественост казае отделянето на компания оператор на газотранспортната система.

През по-миналата и предходната седмица украинското държавно управление съобщи, че сега няма подготвеност за цялостно прекосяване по тази скица на украинските компании.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР