Украйна решава кога да обсъжда отстъпки и условия, заяви днес

...
Украйна решава кога да обсъжда отстъпки и условия, заяви днес
Коментари Харесай

Говорител на ЕК: Украйна сама ще реши дали е склонна на отстъпки пред Русия

Украйна взема решение по кое време да разисква отстъпки и условия, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван с опцията за бъдещи договаряния за преустановяване на войната, подхваната от Русия.

Европейски Съюз поддържа Украйна до победа в тази отбранителна война. Решението ще бъде открито съгласно украинските условия, уточни представителят. Той означи, че Европейски Съюз продължава да дава всякаква нужна помощ на Киев.

Така той отговори на изказвания, публикувани в италиански медии, че импровизирано западните страни разискват опция Киев да отстъпи на Москва към този момент завзетите от съветските сили области, а останалата част от Украйна да се причисли към НАТО. Говорителят бе запитан дали сходен метод може да се приложи и във връзка идното присъединение на Украйна към Европейски Съюз. Решенията са напълно в ръцете на Украйна, заключи той.

ЕК представи през март предложение за рамка на договарянията с Украйна за присъединение към Европейски Съюз. Очаква се предлагането да бъде утвърдено от Съвета на Европейски Съюз, с цел да стартират същинските договаряния с Киев, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР