Украйна разбира, че не е член на НАТО и затова

...
Украйна разбира, че не е член на НАТО и затова
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна разбира, че няма да стане член на НАТО, трябват й надеждни гаранции за сигурност


Украйна схваща, че не е член на НАТО и по тази причина се нуждае от надеждни гаранции за своята сигурност, съобщи украинският президент Володимир Зеленски на среща на водачите на страните от Обединените експедиционни сили (ОЕС), която се организира в Лондон, съобщи " Укринформ ".

" Ясно е, че Украйна не е член на НАТО. Разбираме това. С години слушахме за отворени порти, само че към този момент чуваме, че няма да влезем там. Това е истината и тя би трябвало да се признае ", сподели Зеленски във видео послание към водачите на страните от ОЕС. Тези сили бяха основани през 2014 година под командването на Обединеното кралство. В тях вземат участие Дания, Исландия, Латвия, Литва, Нидерландия, Норвегия, Финландия, Швеция и Естония, които от време на време организират взаимни военни учения.

" Радвам се, че нашият народ стартира да схваща това и разчита единствено на себе си, а също и на сътрудниците, които ни оказват помощ. Украйна в този момент не претендира за активиране на член 5 от Договора на НАТО. Ние разбираме, че не сме в Алианса ", съобщи Зеленски.

Той уточни, че съветското навлизане в Украйна е разрушило устоите както на сигурността в района, по този начин и на интернационалната сигурност. НАТО е сложила под въпрос доверието към себе си, сподели още украинският водач.

Според украинския президент някои страни членки на Алианса „ просто са хипнотизирани “ от експанзията на Русия и се притесняват от експлоадирането на Трета международна война, ако затворят небето над Украйна. Въпреки това той означи, че украинските управляващи са предложили на интернационалните си сътрудници метод, по който украинците независимо да защитят своето небе и популацията на страната, отбелязва организация " Укринформ ", представена от Българска телеграфна агенция.

Европа би трябвало да защищити личната си сигурност, като помогне на Украйна да се отбрани от Русия, сподели още украинският президент, представен от Ройтерс.

" Ние всички сме цели на Русия и всичко ще тръгне против Европа, в случай че Украйна не устои. Така че бих желал от вас да си помогнете, като помогнете на нас ", сподели Зеленски пред водачите. " Знаете какви оръжия ни трябват... без вашата поддръжка ще бъде доста мъчно. Благодарен съм, само че желая да кажа, че се нуждаем от още... ", сподели Зеленски.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР