Украйна проведе учения за реакция при бедствия в близост до

...
Украйна проведе учения за реакция при бедствия в близост до
Коментари Харесай

Украйна провежда учения за реакция при бедствие на Запорожката АЕЦ

Украйна организира учения за реакция пр и бедствия наоколо до Запорожката АЕЦ , оповестиха локални чиновници, представени от Ройтерс.

Киев упрекна Русия този месец, че възнамерява " терористична офанзива " против централата, при която да се стигне до приключване на радиация - нещо, което Москва отхвърля.

Юрий Малашко, шеф на Запорожска област, където се намира атомната електроцентрала, сподели, че ученията в град Запорожие и покрайнините му имат за цел да координират реакцията на всички служби при " спешна обстановка " в централата.

Телевизионни фрагменти на Ройтерс демонстрират спасители в жълто-бели защитни костюми и с противогази да употребяват дозиметри за инспекция на леки коли и камиони за равнища на радиация, и по-късно да почистват гумите преди колите да преминат в допълнение обеззаразяване в специфични пунктове за измиване. На фрагментите се вижда по какъв начин мъж върху носилка бива вкаран в здравна палатка под звуците на сирени.

" Разбира се, че е ужасно . Страхувам се за фамилията си, за детето си. Какво да вършим? Много е ужасно ", сподели 45-годишната Тетяна, когато спасители я ревизираха за радиация по време на учението.

Служители и службите за гражданска отбрана създават сюжети за справяне с следствията от допустима повреда в Запорожката АЕЦ и за това по какъв начин да осведомят и изтеглят популацията.

" Разглеждаме най-лошия сюжет, при който зоната на радиоактивно заразяване ще бъде по-голяма от 50 км. Това значи, че ще бъдат наранени четири области ", съобщи пред медиите украинският заместник-министър на енергетиката Юрий Василенко.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР