Украйна промени света и Европа. Тя стана по-силна, по-устойчива и

...
Украйна промени света и Европа. Тя стана по-силна, по-устойчива и
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина: Трябва да сме сигурни, че военната подкрепа за нас няма да се изтощи

" Украйна промени света и Европа. Тя стана по-силна, по-устойчива и самостоятелна в разнообразни отношение- политическо и икономическо. " Това сподели вицепремиерът по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина, която се включи онлайн във конгрес в София “ЕС се среща с Балканите ".

" Всичко, което беше инструмент в ръцете на пропагандата бяха изобличени. Стигнахме до значими решения. Русия се опитваше да разпокъса нашето единение, да подкопае демокрацията, и да стартира пълномащабната война, само че ние ще се борим до край, нямаме никакви страхове. Взеха се значими решения, които се трансфораха в приоритет. Европейски Съюз укрепна външната си политика и политиката за сигурност ", сподели Стефанишина.

Украинският вицепремиер прикани Европейският съюз да пригоди отбранителната си промишленост, с цел да отбрани " общите европейски полезности ".

Русия цели война на безсилие в политически, стопански и боен аспект, съобщи още Стефанишина:

" Подготвяме се за огромна контраатака по няколко посоки в Украйна, само че за нас е ясно, че не би трябвало да стопираме, преди да възстановим напълно територията си и до момента в който справедливостта не спечелва. Трябва да сме сигурни, че военната поддръжка за нас няма да се изтощи. Именно поради това би трябвало да планираме стратегически ".

По думите й глобите против Русия ни вършат още по-силни и добави, че демокрацията би трябвало да се пази. " Ще пристигна и моментът промишлеността за защитата да стане главен приоритет, с цел да бъде в сходство с задачите, а те са отбраната на нашите полезности ", уточни тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР