Украйна продължава изграждането на отбранителна линия в Донецка област, предава

...
Украйна продължава изграждането на отбранителна линия в Донецка област, предава
Коментари Харесай

Украйна създава втора отбранителна линия в Донецка област

Украйна продължава построяването на отбранителна линия в Донецка област, предава УНИАН, като се базира на думите на представителя на Оперативно-стратегическата група войски (ОСГВ) " Таврия “ Дмитрий Лиховой.

" Това е втората линия на защитата, до която нашите пехотинци, които извършват бойни задания в непосредствена непосредственост, могат и към този момент се изтеглят тук-там. Сега инженерните и укрепителните уреди към този момент са на към два километра във вътрешността в защитата на механизираните бригади “, разясни Лиховой в ефира на телемаратона, представен от " Фокус ".

Той добави още, че става дума за укрепени региони, които имат взводни опорни пунктове и бетонни бункери.

" Принципно това са висококачествени дървени окопи с увеличена дълбочина до два метра, които имат отбрана от FPV дронове, покритие против проваляне от артилерия, където военните могат, в случай че е належащо, да се укрият. Войниците ги хвалят “, означи представителят на ОСГВ " Таврия “.

По думите му укрепителната система не наподобява като солидна стена, а е построена, като се вземат поради особеностите на терена.

" Това е укрепителна система, която няма тип на солидна стена, каквато някои биха желали да видят в сходство с техните стандарти. Това са доста десетки разклонени траншейни системи, които употребяват релефни детайли, характерности на терена, преобладаващи височини, водни бариери, работят дружно в комплекс с противотанкови изкопи “, разясни Лиховой.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР