Украйна поиска спешна среща с Русия и останалите страни в

...
Украйна поиска спешна среща с Русия и останалите страни в
Коментари Харесай

Украйна поиска спешна среща с Русия

Украйна изиска незабавна среща с Русия и останалите страни в границите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), обвинявайки Москва, че не споделя информация за огромните напредвания на съветски войски по украинската граница в разгара на тежка рецесия, съобщи Франс прес.

В оповестено нощес изказване украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че Русия е пренебрегнала искане на Киев отнасящо се до Виенския документ на ОССЕ, който предизвиква ограничения за бистрота сред въоръжените сили на нейните 57 страни членки, в това число и от страна на Съединени американски щати.

" Правим идната стъпка. Украйна привиква среща с Русия и всички държави-членки (ОССЕ) в границите на 48 часа, с цел да обсъдим подсилването и напредването на съветските войски по нашата граница и в окупирания Крим ", сподели Кулеба.
Русия " би трябвало да съблюдава уговорките си в региона на военната бистрота, с цел да понижи напрежението и да усъвършенства сигурността на всички участващи страни ", добави министърът.

Кремъл не пожела да отговори дали приема съветско присъединяване в такава среща, като повтори, че става дума за " напредвания на съветски бойци на територията на Русия ".

" Има огромни напредвания на въоръжените сили на Украйна в граничните региони (на Русия) и в граничната зона на териториите на самопровъзгласилите се републики ", следени от проруските сепаратисти, подкрепяни от Москва, означи представителят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков.
ТЕМА преди 12 минути 177 преди 5 часа 1040 преди 24 часа 13966
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР