Украйна поиска от групата на Седемте да изземат руски активи

...
Украйна поиска от групата на Седемте да изземат руски активи
Коментари Харесай

Кулеба поиска Г-7 да изземе руски активи в помощ на Украйна

Украйна изиска от групата на Седемте да изземат съветски активи и да ги предадат на страната, с цел да оказват помощ на страната да се възвърне след месеци на война, сподели външният министър Дмитро Кулеба, съобщи Агенция Ройтерс.

Кулеба сподели, че е направил настояването по време на среща на външните министри на Г-7 в Северна Германия. " Говорим за стотици милиарди долари. Русия би трябвало да заплати ", сподели Кулеба пред кореспонденти в коридорите на сесията.

Той също по този начин прикани Европейския съюз да прокара проекти за по-широки наказания в Русия, в това число петролно ембарго, и сподели, че се надява Унгария да се откаже от съпротивата против схемата.

„ Ние не се намесваме в тяхната полемика, само че сега сме в сериозен миг. Ще забележим дали единството на Европейски Съюз ще продължи да съществува или ще бъде нарушено “, сподели той.

Външните министри на Г-7 поддържаха даването на повече помощ и оръжия на Киев на срещата, което Германия назова " мощен знак за единение " за задълбочаване на световната изолираност на Русия.

Кулеба сподели, че има доста усъвършенстване в доставките на оръжия за страната, само че са нужни повече, с цел да се подсигурява, че Киев може да продължи да се опълчва на Москва, изключително системите за залпово ракетно изстрелване.

Той съобщи, че Украйна не съставлява опасност за Русия и че гибелта на хиляди цивилни и унищожаването на градове демонстрират, че Русия води нападателна война.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР