Украйна пое отговорност за удар с дрон, нанесен през нощта

...
Украйна пое отговорност за удар с дрон, нанесен през нощта
Коментари Харесай

Украйна пое отговорност за удара срещу руската петролна рафинерия

Украйна пое отговорност за удар с дрон, нанесен през нощта по петролен комплекс на компания " Роснефт " в Южна Русия, в който, както оповестиха съветските управляващи, е избухнал пожар. Това съобщи Франс прес, като се базира на боен източник.

Украинската работа за сигурност (СБУ) е нанесла удар по рафинерия в Туапсе, град на брега на Черно море. При него е била развалена " апаратура за преправка на петрол ", съгласно същия източник.

През нощта районните управляващи оповестиха, че в града гори петролен обект, без да обяснят аргументите за пожара, отбелязва Агенция Франс Прес.

Ройтерс напомня, че " Роснефт " е най-големият производител на нефт в Русия. За момента компанията не е коментирала случилото се.

Украински източник, представен от Ройтерс, е споделил, че СБУ е поразила рафинерията с дронове и ще продължи да нападна съоръжения, които обезпечават гориво за съветските сили при продължаващата към този момент близо две години инвазия в Украйна.

Атакуваната рафинерия в Туапсе е с годишен индустриален потенциал от 12 милиона метрични тона (240 000 барела дневно). Тя създава нафта, мазут и други петролни артикули и изнася горива основно за Турция, Китай, Малайзия и Сингапур.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР