Украйна подозира Русия в отравянето на съпругата на ръководителя на

...
Украйна подозира Русия в отравянето на съпругата на ръководителя на
Коментари Харесай

Киев подозира Русия в отравянето на съпругата на шефа на военното разузнаване Буданов

Украйна подозира Русия в отравянето на брачната половинка на ръководителя на украинското военно разузнаване, съобщи Франс прес. Това съобщи за френската организация Андрий Юсов, представител на украинското военно разузнаване. " Това е главната догадка ", сподели той и увери, че става дума за съзнателно отравяне с тежки метали, а не за случай.

По-рано през днешния ден Франс прес, базирайки се на украински медии и на украински източник, с който се е свързала, заяви, че брачната половинка на Кирило Буданов, ръководителя на украинското военно разузнаване, минава лекуване за отравяне с тежки метали. Жената се почувствала зле и била подложена на проучвания, които са посочили, че в организма ѝ има следи от тежки метали, които не се употребяват в всекидневието или от въоръжените сили.

" Присъствието им (на тези тежки метали) в организма ѝ може да значи тенденциозен опит за отравяне ", написа осведомителният уебсайт " Бабел ", който също се базира на източник от украинското разузнаване.

Според украински медии е почнало следствие за възможен опит за ликвидиране. Франс прес се е свързала с украинската прокуратура, която не е поискала да разяснява на този стадий.

" Вероятно отровата е била дадена с храна ", добавя източник от силите на реда, представен от в. " Украинская истина ".

" Госпожа Буданова се е почувствала зле и са ѝ били направени медицински проучвания, които са посочили отравяне ", показва източникът и прибавя, че в този момент дамата е по-добре и е завършила първия стадий на лекуването.

Според този източник няколко други сътрудници на военното разузнаване също за подложени на лекуване.

Кирило Буданов управлява военното разузнаване към украинското министерство на защитата от 2020 година Тази конструкция е считана за виновна за няколко офанзиви против Русия от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година

Руските управляващи упрекват по-специално Буданов и неговата работа, че са организирали през октомври 2022 година огромна офанзива на Кримския мост.

Буданов е на 37 години. През август той съобщи, че неговата брачна половинка живее дружно с него в офиса му и не го напуща в никакъв случай заради съображения за сигурност от началото на нашествието. Два месеца по-късно представител на разузнаването съобщи, че Буданов е бил цел на над десет атентата през живота си.

Русия на няколко пъти бе упрекната в отравяне на съперници на Кремъл както в самата страна, по този начин и в чужбина, само че тя постоянно отхвърля тези изказвания.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР