Украйна планира да съди Полша, Унгария и Словакия в Световната

...
Украйна планира да съди Полша, Унгария и Словакия в Световната
Коментари Харесай

Украйна ще съди Полша, Унгария и Словакия в СТО заради забраната за внос на зърно

Украйна възнамерява да съди Полша, Унгария и Словакия в Световната комерсиална организация поради възбраната за украински селскостопански артикули, споделиха украински публични лица в понеделник, представени в Ройтерс.

За разлика от трите страни България подвигна възбраната, което докара до митинги на зърнопроизводителите.

Киев възнамерява да прати настояването си в най-скоро време поради решението на трите страни да забранят вноса на основни експортни артикули на страната.

По-рано в понеделник Politico цитира украинския търговски представител Тарас Качка, който сподели в изявление, че Киев възнамерява да съди Полша, Унгария и Словакия

Ограниченията, наложени от Европейския съюз през май, разрешиха на Полша, България, Унгария, Румъния и Словакия да забранят вътрешните продажби на украинска пшеница, царевица, рапица и слънчогледови семена, като в същото време позволяват преноса на такива товари за експорт другаде.

Полша, Словакия и Унгария оповестиха личните си ограничавания върху вноса на украинско зърно в петък, откакто Европейската комисия реши да не уголемява възбраната си за импорт в петте прилежащи на Украйна страни от Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР